SIZ Jonge Mantelzorgers logo s2


Ondersteuningsaanbod jonge mantelzorgers 2017

Zoveel mensen, zoveel verschillende gezinssituaties. Daar weten wij inmiddels alles van. Al ruimt 10 jaar bieden wij ondersteuning aan kinderen die opgroeien met een langdurig ziek of beperkt gezinslid. Dit doen we door het bieden van ontspanningsactiviteiten, verschillende cursussen, individuele ondersteuning en de inzet van ervaringsmaatjes. De jonge mantelzorgers, die mee gaan vinden dat erg gezellig en fijn om andere jonge mantelzorgers te leren kennen!

Ben jij een jonge mantelzorger tussen de 4 en 21 jaar? En kom jij uit de gemeente Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Hof van Twente, Oldenzaal of Tubbergen? En lijkt het je leuk om een keer mee te gaan met bijvoorbeeld een dropping, een voetbalwedstrijd en middagje kanoën of graffiti spuiten?

Meld je dan nu aan op www.siztwente-jmz.com
Ook kun je je daar aanmelden voor de volgende cursussen:

Piep en de schatkist (4-8 jaar)
Tijdens de Piep-cursus neemt Piep de muis je mee op avontuur, waarbij jij je schatkist gaat vullen met dingen die handig zijn als je opgroeit als jonge mantelzorger. We gaan samen verschillende spelletjes en activiteiten doen en ook praten we met elkaar over hoe het thuis gaat. Waar wordt jij boos, blij of verdrietig van? Wat vind je lastig en wat doe je dan? We komen veel te weten over elkaar en je herkent vast een hoop. Aan het eind van de cursus zit je schatkist vol met tips voor thuis. De Piep-cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten voor de kinderen en één ouderbijeenkomst. Per cursus nemen 6 kinderen deel.
Deze cursus wordt aangeboden voor deelnemers uit de gemeenten; Borne, Oldenzaal, Tubbergen, Dinkelland, Enschede en Hof van Twente

JMZ cursus
De JMZ-cursus is bedoeld voor jonge mantelzorgers van 9-12, 12-15 en 16-21 jaar, die opgroeien met een langdurig ziek of beperkt gezinslid. Tijdens de cursussen leren de jmz'ers over zich zelf en worden onderling ervaringen en tips uitgewisseld. Door middel van een drietal spellen op basis van levend stratego, party & co en theatersportspelletjes, worden de deelnemers uitgedaagd om op een luchtige en positieve manier het gesprek aan te gaan. Dit alles binnen een gezellige sfeer, waarbij ook veel gelachen wordt! De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten. De cursussen gaan van start op het moment dat minimaal 6 deelnemers zijn aangemeld. Per groep kunnen maximaal 8 kinderen deelnemen.
Deze cursus wordt aangeboden voor deelnemers alle gemeenten binnen ons werkgebied

Brussencursus (9-12) (12-15)
Jonge mantelzorgers met een bijzondere broer of zus met bijvoorbeeld een beperking, ziekte, autisme of ADHD kunnen mee doen met onze brussencursus! In onze cursus krijgen zij informatie over de beperking/ziekte, tips over hoe zij met hun broer/zus om kunnen gaan en worden ervaringen uitgewisseld met andere brussen. Dit alles door veel actief bezig te zijn en ook belangrijk; voldoende ruimte voor gezelligheid. Een echte aanrader voor kinderen, die het soms best eens lastig vinden om een bijzondere broer of zus te hebben!
Deze cursus wordt aangeboden voor deelnemers alle gemeenten binnen ons werkgebied

Kind van cursus (9-12) (12-15)
Wij horen vaak van ex-deelnemers van de brussencursus hoe fijn zij deze vonden om met de cursus mee te doen! Daarom zouden wij in 2017 graag een soortgelijke cursus aan willen bieden aan kinderen, die een vader of moeder hebben met een langdurige zieke, beperking of psychische problemen.
Wanneer hier meer over bekend is, brengen wij jullie zeker op de hoogte!

Meer weten?
Neem eens een kijkje op onze website of neem contact met ons op via 085-7731720


We zien jullie graag in het nieuwe jaar!

Groetjes Wesley, Carlijn & Saskia
Consulenten JMZ SIZ Twente

SIZT plaatje banner jmz s

 

20 januari 2017