landschoverijsselExpositie ‘Booming bomen’ op Hof Espelo

Weet jij hoe diep de wortels van bomen gaan? Zondag 21 mei is de opening van de nieuwe expositie ‘Booming bomen’ op Hof Espelo. Je komt alles te weten over vijf van de boomsoorten die op het landgoed voorkomen. Er is een kleine informatiemarkt, muziek, een natuurexcursie en kinderen kunnen hun eigen natuurschilderijtje maken. De middag is in het kader van Fête de la Nature en is van 12.00 tot 17.00 uur.

De beuk, berk, douglas, eik en grove den zijn vijf boomsoorten die je veel ziet op landgoed Hof Espelo. Zij staan dan ook centraal in de nieuwe expositie ‘Booming bomen’. Niet alleen geeft het veel informatie over uiterlijke kenmerken als hoogte, dikte en leeftijd, ook ontdek je het boeiende ondergrondse leven van de boomwortels en schimmels. Ook sagen en legenden komen aan bod en je ziet wat er allemaal gemaakt en gedaan wordt met het hout. Interessant voor jong en oud. De opening is van 12.00 tot 13.00 uur. Muziek wordt verzorgd door leerlingen van de Kunstklas Muziek van het Kottenpark College uit Enschede. Op de kleine informatiemarkt vind je informatie over onder meer IVN Enschede, natuurfotografie en is er een demonstratie midwinterhoorn maken. De expositie is nog de hele zomer te zien in bezoekerscentrum het Koetshuis.

Bomen-excursie
Heb je de expositie gezien, dan is het tijd om naar buiten te gaan op excursie langs de bomen zelf. De makers van de expositie vertellen je nog meer over de bomen. Waarom is de berk wit? En hoe groeit uit een eikel weer een nieuwe eik? De excursie start om 13.30 uur en deelnemen kan tegen een kleine vergoeding. Deze speciale wandelroute is binnenkort ook beschikbaar in de wandelapp van Landschap Overijssel, inclusief leuke opdrachten voor kinderen.

Beuk CliftonBuitinkfoto:  Clifton Buitink

Voor kinderen
Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen namelijk met hun zelf gemaakte natuurschilderijtje exposeren. Kinderen mogen allerlei dingen uit de natuur verzamelen. Daarvan maken zij hun eigen natuurschilderij. Van alle schilderijtjes wordt in het Koetshuis één groot schilderij gemaakt die tijdens de hele expositie ook blijft staan.

Fête de la Nature
De middag is in het kader van het landelijke weekend Fête de la Nature. Ieder jaar wordt dit op veel plekken in ons land gevierd. Een feest van de natuur! Dit jaar is dat zaterdag 20 en zondag 21 mei. Genieten en leuke dingen doen in de natuur staan centraal.

Praktische informatie
De opening van de expositie is zondag 21 mei en duurt van 12.00 tot 17.00 uur. Het vindt plaats in en rond bezoekerscentrum het Koetshuis, Weerseloseweg 259, de provinciale weg tussen Deurningen en Enschede. Bijdrage voor de excursie is €3, - per persoon (€1,50 voor kinderen). Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis deelnemen op vertoon van hun donateurspas. Kijk voor meer informatie over deze en andere activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl.

 

9 juni 2017