Wijkracht logo

Glanscursus Hengelo

Welke vrouw kan wat glans gebruiken?

Wijkracht / Welzijn Ouderen Hengelo organiseert in het najaar 2017 weer de cursus ‘Geef uw leven een beetje meer GLANS’, kortweg de Glanscursus. De eerste cursusbijeenkomst is op dinsdagmiddag 31 oktober in buurtcentrum ’t Lansink, Twijnstraat 8 in Hengelo.

Als u ouder wordt, verandert uw situatie. Sommige veranderingen zijn prettig, andere veranderingen hebben we liever niet. Hierdoor kan de behoefte ontstaan nieuwe manieren te vinden om grip te houden op het leven en het een beetje meer glans te geven.
De Glanscursus richt zich op vrouwen die vooral gezelligheid en mensen om zich heen missen, hun kennissenkring willen uitbreiden, te weinig leuke bezigheden hebben en het steeds weer uitstellen om iets te ondernemen.
Als rode draad door de cursus loopt het gebruik van de zogenaamde GLANS-schijf van vijf. Dit is vergelijkbaar met de voedingsschijf. Alleen gaat het niet over gezonde voeding, maar over andere belangrijke ‘voedingsmiddelen’ die mensen nodig hebben om prettig te leven. ‘Geef uw leven een beetje meer GLANS’ biedt handvatten om ook na de cursus de glans van het leven vast te houden.

De cursus beslaat zes wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en is bedoeld voor vrouwen van 55 jaar en ouder.
Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus.

Aanmelden kan tot 5 oktober via Zorgloket, tel : 074 – 245 91 31 of via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Aan de cursus gaat een persoonlijk kennismakings-/intakegesprek vooraf.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke Brinkman Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. / 06 – 20 54 11 22

 

21 juli 2017