SWOH logo
28 september Dag van de Ouderen in Hengelo

De internationale Dag van de Ouderen wordt dit jaar in Hengelo gevierd op donderdagmiddag 28 september in de Moeder Theresakerk aan de Meijersweg. Vanaf 14.30 uur staat een kop koffie of thee klaar, 15.00 uur start het programma. De entree is vrij.

Hengelo is een multiculturele stad. In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw kwamen veel mensen uit landen als Turkije, Spanje en Italië naar Hengelo, omdat Nederland opzoek was naar arbeiders voor de industrie. Later hebben ook veel mensen op de vlucht voor oorlog, geweld of honger in Hengelo een veilige plek gevonden. Recentelijk kwamen er nog groepen vluchtelingen uit Syrië.
Inmiddels wonen deze mensen korte of langere tijd in Hengelo. Hebt u al kennis gemaakt met elkaar? Hoe goed kent u uw stadsgenoten? Hoeveel van deze oudere stadgenoten hebben contact met hun Hollandse buren? Waar vinden de contacten plaats?

Om hieraan een positieve bijdrage te leveren is voor de Dag van de Ouderen 2017 gekozen voor het motto: “ontmoeting” en “hoe gaan we met elkaar om?” (ken ik oe al?). Daarvoor is een programma samengesteld waarin het leven en de ontmoeting vanuit twee verschillende culturen centraal staat.

Habib FaalHabib Faal


De heer Habib Faal, woont in Hengelo. Ooit kwam hij met zijn ouders naar Nederland. Nu is hij hier hoofd van een basisschool. Hij zal ons vertellen over zijn persoonlijke ervaringen en zijn ervaringen als schoolhoofd in een multiculturele omgeving. Dhr. Faal is zelf in twee culturen opgegroeid. Hij kan bloemrijk en op humoristische wijze verhalen over zijn ervaringen. Bovendien ziet hij als schoolhoofd ook hoe kinderen hun weg vinden in een voor hen vreemde cultuur. Dhr. Faal is tevens voorzitter van de Syrisch Orthodoxe Mariakerk in Hengelo. Ook dat geeft hem inzichten en lessen voor de samenleving, die hij graag met ouderen van Hengelo wil delen.

Na een pauze, volgt een optreden van de zanggroep Sansan. Zij noemen zichzelf: “Het grootste geheim van Twente, ons repertoire is ondeugend”. Ze zijn een vriendengroep en zingen al een tiental jaren samen liedjes, waar ze vrolijk van worden. Ze maken zelf teksten op bestaande muziek, soms ook in het dialect. Zo zal Sansan deze middag een repertoire brengen dat past in het thema Ontmoeting. Hier en daar heeft het wat weg van cabaret. Humor is een drijfveer. Dus laat u verrassen! De middag duurt tot ongeveer 17.00 uur.
De organisatie is in handen van de Seniorenraad Hengelo, ondersteund door Wijkracht/SWOH.

zanggroep Sansanzanggroep Sansan

 

21 juli 2017