landschoverijsselExcursie ‘Speuren naar sporen’ Hof Espelo

Welke sporen laten dieren achter? Ontdek het tijdens de excursie op zondag 18 februari op landgoed Hof Espelo. Met de gids van Landschap Overijssel ga je speuren naar allerlei sporen die dieren achter kunnen laten. Een leuke excursie voor het hele gezin. De excursie start om 13.30 uur en duurt circa 1,5 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Afgeknabbelde boompjes, hoefafdrukken, uilenballen, looppaadjes. Als je goed om je heen kijkt, zie je dat dieren overal hun sporen nalaten. Maar welk spoor hoort nu bij welk dier? Is het een ree, een uil, een vos of een eekhoorn? Van de gids leer je waar je op kunt letten en welke sporen er zoal zijn. Zo wordt wandelen in het bos een leuke en spannende speurtocht!

Ook kom je langs een aantal cameravallen die automatisch een filmpje of foto maken als er een dier voorbij komt. Zo weten we precies welke dieren op het landgoed leven en wanneer ze actief zijn. De filmpjes zijn te zien in bezoekerscentrum Het Koetshuis. Tip: trek stevige schoenen en warme kleren aan. De tocht duurt ongeveer 1,5 uur.

Spoor van een vosHet spoor van een vos   foto: Clifton Buitink

Praktische informatie
De excursie ‘Speuren naar sporen’ is zondag 18 februari. Het begint om 13.30 uur vanaf bezoekerscentrum het Koetshuis, Weerseloseweg 259, de provinciale weg tussen Deurningen en Enschede. Vooraf aanmelden is niet nodig. Bijdrage voor de activiteit is €3,00 per volwassene, €1,50 per kind. Graag ter plekke contant voldoen. Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas. Vergeet je niet uw pas mee te nemen?

 

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op www.landschapoverijssel.nl.


Landschap Overijssel achtertuin

 

9 februari 2018