landschoverijsselExcursie ‘Kleinste beestjes van de heide’ Hof Espelo

Wat zoemt en krioelt er allemaal op de heide? Ontdek het tijdens de excursie ‘Kleinste beestjes van de heide’ op zondag 15 juli op Hof Espelo. Samen met de gids van Landschap Overijssel struin je over de heide op zoek naar kleine insecten. Een leuke excursie voor de hele familie. De excursie begint om 13.30 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Torretjes, libellen, kevertjes, vlinders, het heideblauwtje en heidesabelsprinkhaan. Ze leven allemaal van en op de heide van Hof Espelo. Geef je oren en ogen goed de kost, want dan ontdek je pas echt hoeveel leven er is op de heide. De natuurgids neemt een netje mee want de beestjes laten zich niet altijd even makkelijk ontdekken. Zo kun je ze goed van dichtbij bekijken. De natuurgids vertelt je graag interessante weetjes. Weet je bijvoorbeeld welke kleur de vuurlibel heeft? De excursie is leuk en leerzaam voor jong en oud!

LO11039 1Beestjes sfoto: Cees Elzenga

Praktische informatie
De excursie ‘Kleinste beestjes van de heide’ is zondag 15 juli. Het begint om 13.30 uur bij bezoekerscentrum Het Koetshuis van landgoed Hof Espelo, Weerseloseweg 259, de provinciale weg tussen Deurningen en Enschede. Bijdrage voor de activiteit is € 3,00 per persoon, € 1,50 per kind. Graag ter plekke contant voldoen. Voor leden van Landschap Overijssel is de activiteit gratis, vergeet je niet je ledenpas mee te nemen? Kijk voor meer informatie over deze en andere activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl.

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op www.landschapoverijssel.nl.


Landschap Overijssel achtertuin

 

6 juli 2018