Ouderenfonds logo s


Dag van de ouderen in teken Hengelo metaalstad
2 oktober in Storkzaal van het ROC

Elk jaar viert Hengelo de Internationale Dag van de Ouderen. Dit jaar is dat op dinsdagmiddag 2 oktober. Bij het kiezen van het thema is aansluiting gezocht bij ‘150 jaar Metaalstad Hengelo’. Immers veel ouderen hebben in het verleden in de metaalindustrie gewerkt of waren daaraan verbonden.

2018 is hét jaar van de Metaalstad Hengelo. In de gemeente zijn meerdere organisaties opgestaan om dit jaar op gepaste wijze te vieren. Ook de Seniorenraad, organisator van de Dag van de Ouderen, heeft zich hierbij aangesloten.

In het programma wordt de nadruk gelegd op de belevenissen en belevingen van toen. Daarvoor komen 3 vertellers van de stichting ‘De Verhalenkraal’, een verhaal vertolken. Ze brengen de sfeer en gebeurtenissen van toen tot leven. Hoe ging het ertoe in de fabriek, wie waren je vrienden, wat deed je op een dag en welke kansen kreeg je als arbeider? De verhalen worden afgewisseld met enkele filmfragmenten die beelden van toen en nu weergeven.

Na de pauze is er tijd voor ontspanning met een optreden van Nostra Dames. Een gezelschap bestaande uit 4 Twentse dames die á capella liedjes zingen. Deze middag brengen ze naast hun gebruikelijk humorvolle werk ook ‘arbeidsvitaminen’ mee. Zij zingen verschillende liedjes, soms met eigen vertaling of arrangement, in het Twents, Nederlands, Engels of Frans.Gieterij s

De feestelijke middag vindt plaats op dinsdag 2 oktober in het huidige ROC-gebouw, Gieterij 200, 7553 VZ Hengelo, in de Storkzaal. Een mooie kans om dit prachtige gebouw eens te bekijken en te beleven. Het programma start 14.00 uur. Vanaf 13.30 bent u welkom en staat de koffie klaar, tegen 16.30 is de middag ten einde.

Deelname aan de middag is gratis. Reserveer alvast deze datum!


 

14 september 2018