SIZ Steun en Mantelzorg logo


SIZ Twente pakt de draad weer op

Stichting Informele Zorg Twente (SIZ Twente) gaat met een grote groep mantelzorgers op 29 november een dagje op pad. ”Voor hen even een dagje ontspannen”, aldus Carlijn Lensink, manager SIZ Twente. “We gaan met de bus naar Deventer, krijgen een rondleiding en gaan genieten van een heerlijke lunch. Even uit de dagelijkse sleur.”

SIZ Twente heeft een roerige tijd achter de rug. De voormalige bestuurder vroeg in augustus het faillissement aan. Mede door een verkregen garantstelling worden alle schuldeisers voldaan en kunnen de activiteiten gecontinueerd worden. ‘Het was een turbulente periode, maar gelukkig kunnen we weer vol vertrouwen de toekomst inkijken en bruisen we van ideeën om de eerder ingeslagen weg te kunnen volgen’, aldus Lensink.

Samen met zorg-, welzijns- en onderwijsinstellingen zorgt SIZ Twente ervoor dat mantelzorgers op hun eigen wijze en zo gezond mogelijk kunnen zorgen voor hun naaste. ‘In Nederland is 1 op de 3 mensen mantelzorger. Dat zij gezien, gehoord en ondersteund worden is heel belangrijk. Het voorkomen van overbelasting bij mantelzorgers is al sinds 1981 onze missie en daaraan blijven wij trouw, maar gaan dit in de toekomst vormgeven in een nieuw jasje’ voegt Lensink toe.

Ontspanning en het ontmoeten van gelijkgestemden is een belangrijke pijler binnen ons aanbod. Daarom organiseren we op 29 november een dagje met de bus naar Deventer waar een rondleiding is georganiseerd en een heerlijke lunch klaarstaat voor de mantelzorgers. Tevens is er nog plek voor Almelose mantelzorgers in de cursus omgaan met dementie die start op 19 november in Tubbergen.

Ondanks dat de gemeente Almelo heeft aangegeven de samenwerking voor 2019 met SIZ Twente niet te continueren heeft SIZ Twente besloten haar ondersteuning aan de mantelzorgers in Almelo, voor 2019 wel te continueren. Een grote groep mantelzorgers heeft aangegeven de ondersteuning van SIZ Twente graag te willen blijven ontvangen.

Voor meer informatie over het dagje weg of SIZ Twente kunt u contact opnemen door te bellen naar 085–7731720 of mailen Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 

23 november 2018