SIZ Jonge Mantelzorgers logo

Giga opkomst bij graffiti workshop, freerunning
en creatieve spelen voor Jonge mantelzorgers

Maar liefst 60 kinderen uit 9 gemeentes binnen Twente gaan zaterdag 15 december de mooiste kunstwerken maken, onder professionele begeleiding freerunnen en lekker ontspannen tijdens creatieve spelen in Haaksbergen. Dit alles in samenwerking met Studio two three D en HGV Hengelo.

De deelnemende kinderen hebben gemeen dat ze allen opgroeien met een ziek of beperkt gezinslid. Zeker 1 op de 6 jongeren maken dit mee; thuis is er iemand naar wie veel zorg en aandacht uit gaat. Dit kan bijvoorbeeld een broer of zus met autisme zijn of een vader of moeder met een chronische ziekte of psychische problemen. Dit brengt vaak de nodige zorgen met zich mee en jongeren kunnen sneller dan anders (over)belast worden door de thuissituatie.

SIZTwente wil de jonge mantelzorgers met deze activiteit een middagje lekker laten ontspannen en hen op een laagdrempelige manier in contact brengen met andere kinderen die ook opgroeien met een bijzonder gezinslid. Tussen de activiteiten zijn er uitwisselingsmomenten ingebouwd, hierbij worden er op een speelse manier ervaringen gedeeld. Kinderen zien, voelen en horen dat ze niet de enige zijn. Deze erkenning en herkenning doet ze vaak erg goed.

Naast de activiteiten die maandelijks worden georganiseerd is er een toegespitst aanbod van cursussen, individuele ondersteuning en ervaringsmaatjes om jonge mantelzorgers zo goed mogelijk te ondersteunen. Ben of ken je iemand die ook opgroeit met een bijzonder gezinslid kijk dan op www.siztwente-jmz.com of neem direct contact met ons op via de mail en telefoon. E-mail: siztwentejongemantelzorgers.nl of bel naar 085-7731720.

SIZT plaatje banner jmz

 

7 december 2018