landschoverijsselOp stap excursies op en langs de Regge; Varen en Wandelen

Landschap Overijssel verzorgt de komende maanden een aantal bijzondere ‘Op Stap’ excursies op en langs de Regge. Op 19 juni, 17 juli, 17 augustus en 21 september is er een combinatie van een wandel- en vaarexcursie met de Enterse Zomp vanuit Rijssen. Voor deze bijzondere excursie is het noodzakelijk om je van te voren aan te melden via de website van Landschap Overijssel. Voor de gecombineerde wandel- vaarexcursie betaalt u € 13,- en als donateurs van Landschap Overijssel € 8,- De exacte startlocatie van deze excursie ontvangt u na aanmelding. De ‘Op stap’ excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Zomp op de Lee foto Jens WildZomp op de Lee   foto: Jens Wild

Tijdens deze bijzondere Op Stap excursie bekijken we de Regge van twee kanten; van de oever en vanaf het water. De excursie start op de Zomp vanuit Rijssen. Onderweg vertelt de schipper over de cultuurhistorie van dit type schip. Een landschapsgids van ons wandelt vervolgens mee langs de oevers van de Regge richting Exoo. Onderweg komen bijzonder planten en dieren aan bod in deze ongerepte natuur. Bijvoorbeeld de ijsvogel heeft dit waterrijke gebied als zijn leefomgeving. De wandeling is ongeveer 2,5 km. Stevig schoeisel en enige lenigheid is hierbij wel wenselijk omdat het modderig kan zijn en er over een hekje met opstapje geklommen moet worden. Vervolgens vaart men terug met de Zomp naar het startpunt van de excursie. De totale duur van deze excursie is zo'n 2 uur (waarvan 45 minuten varen). U bent van harte welkom op deze prachtige excursies.

Kijk voor meer informatie en aanmelden voor de vaarexcursie op www.landschapoverijssel.nl/opstap2019.

 

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op www.landschapoverijssel.nl.


Landschap Overijssel achtertuin

 

14 juni 2019