landschoverijssel


OpStap in natuurgebied de Bergvennen

Van juni t/m september houdt Landschap Overijssel elke maand een ‘Op stap’ excursie in natuurgebied de Bergvennen. Deelnemers kunnen tijdens deze excursie genieten van dit schitterende natuurgebied. Een natuurgids vertelt u tijdens de wandeling graag over dit Natura2000- gebied, de cultuurhistorie en de planten en dieren die er voorkomen.

Trek uw wandelschoenen aan en geniet van wat dit gebied te bieden heeft. Tegen de grens van Duitsland ligt het afwisselende landschap van de Bergvennen en het Brecklenkampse veld. Wandelend in dit gebied zie je droge en natte heide, vennen, schrale hooilanden en bos. De zeven vennen zijn beeldbepalend in het glooiende landschap en zorgen voor een bijzondere sfeer. De stilte, weidsheid en de prachtige natuur zorgen ervoor dat je helemaal tot rust komt. Neem uw verrekijker mee, er zitten vele soorten vogels in dit gebied.

Bergvennen Ruud PloegBergvennen   foto: Ruud Ploeg

Praktische informatie
De data zijn 13 juni / 18 juli / 15 augustus / 12 september. De excursies starten om 14.00 uur bij Camping de Bergvennen, Bergvennenweg 35 in Lattrop en duren ongeveer 2 uur.
De kosten voor een excursie bedragen € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen. Donateurs van Landschap Overijssel of van één van de andere Landschappen kunnen op vertoon van hun pasje gratis deelnemen.
Opgave is niet nodig. Iedereen is van harte welkom!

Kijk op de website van Landschap Overijssel voor andere Op Stap wandelingen.

 

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op www.landschapoverijssel.nl.


Landschap Overijssel achtertuin

 

21 juni 2019