SIZ Twente logo


Hoe ga je om met dementie?

Dementie is een ingrijpende ziekte. Zowel voor de persoon met dementie als voor de naaste omgeving. Voor SIZ Twente is dat aanleiding om in samenwerking met de Dementieketen Twente en Wijkracht Hengelo een cursus te starten.

Tijdens deze cursus wordt uitgebreid informatie gegeven over dementie. Deelnemers krijgen onder andere adviezen over hoe zij met hun naaste met dementie kunnen omgaan. Wij organiseren hiervoor in Hengelo 6 bijeenkomsten. De start van de cursus is op maandag 30 september van 19.00 tot 21.00 u.

In de cursus geven wij voldoende ruimte om ervaringen en tips te delen met andere mantelzorgers die ook zorgen voor iemand met dementie. Het is van belang dat de persoon met dementie waarvoor gezorgd wordt nog thuis woont. Bij de cursus zijn een ervaren cursusleider, een casemanager dementie en een psycholoog betrokken. Voor professionals en vrijwilligers is het niet mogelijk deel te nemen aan deze cursus. Hiervoor hebben wij een ander aanbod.

In de cursus besteden we onder andere aandacht aan de vraag: Wat is dementie? Maar ook het verloop van dementie, de welzijn van de mantelzorger, het gebruik maken van je eigen netwerk, het belang van de omgeving en de belevingsgerichte benadering komen aan bod.

De cursus wordt gegeven bij locatie het Berflo, aan de Apolloplein 1 in Hengelo.
Opgeven kan bij SIZ Twente via telefoon: 085-7731720 of via mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

19 juli 2019