landschoverijsselWorkshop ‘Verhalen vertellen’ 22 november a.s.

Een verhaal vertellen; dat is vaak moeilijker dan je denkt. Hoe zorg je voor spanningsopbouw en hoe hou je de aandacht vast? Landschap Overijssel organiseert op zaterdag 22 november 2019 voor particulieren en vrijwilligers de workshop ‘Verhalen vertellen’ op Hof Espelo in Enschede. Aanmelden via kennisrijk.landschapoverijssel.nl.

Ademloos
Hoe krijg je mensen zover dat ze net zo ademloos naar jouw natuurverhaal luisteren als naar een goed spookverhaal bij het kampvuur? Bijvoorbeeld als je wat wilt vertellen over het leven van een eik? Of over het wel en wee van een bijenkolonie?

Els BaarsEls Baars


Docente Els Baars
Els Baars is zowel natuurgids als verhalenverstelster. ‘Een goed verhaal zorgt ervoor dat mensen zich verwonderen en aandachtiger gaan kijken en luisteren. Bijvoorbeeld naar het gedrag van een kwikstaartje of naar de minuscule gaatjes in het blad van het sint-janskruid. Vaak onthouden mensen de informatie dan ook langer’, aldus Els Baars. Landschap Overijssel heeft haar gevraagd voor een workshop ‘verhalen vertellen’.

Korte natuurverhalen
Tijdens de workshop leer je o.a. een verhaal op te bouwen en spannend te maken. Deelnemers kunnen oefenen aan de hand van leuke, korte natuurverhalen. Uiteraard kun je de basistechnieken ook gebruiken voor een lang verhaal, maar op buitenlocaties werkt een kort verhaal vaak beter.

Praktische informatie
  • wanneer: vrijdag 22 november 2019 van 9.00 tot 16.00 uur
  • waar: bezoekerscentrum Hof Espelo, Weerseloseweg 259 in Enschede
  • kosten: € 75,00 (voor vrijwilligers van Landschap Overijssel: € 45,00)
  • aanmelden via kennisrijk.landschapoverijssel.nl

 

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op www.landschapoverijssel.nl.


Landschap Overijssel achtertuin

 

11 oktober 2019