Wijkracht logo


Wijkracht: Sociale zorg voor iedereen

Voor boodschappen gaat u naar de supermarkt en wanneer u ziek bent gaat u naar de dokter. Waar gaat u naar toe wanneer u vragen hebt en niet goed weet bij wie u terecht kunt? Bij voorbeeld wanneer u het moeilijk vindt om uw gevoelens te delen of met vragen zit waar u zelf niet uitkomt? Familie of vrienden willen misschien wel helpen, maar wonen ver weg of hebben het te druk met eigen zaken. In Hengelo kunt u al uw vragen aan een hulpverlener van het wijkteam stellen; wanneer u er zelf niet meer uitkomt, is het raadzaam hulp in te schakelen.

Sociaal hart van Hengelo
De medewerkers van wijkteam Midden kunt u in de verschillende wijken tegenkomen. We komen ook bij u thuis, wanneer dat voor u prettig is. Regelmatig zijn de medewerkers aanwezig in wijkcentra, buurthuizen, scholen en tijdens evenementen of activiteiten.
Wijkracht werkt in opdracht van en in nauwe samenwerking met de gemeente Hengelo. Wijkracht is als het ware een 'navigatiesysteem' voor vragen op het gebied van sociale zorg. In de wijkteams werken deskundige medewerkers vanuit verschillende disciplines samen. Ze geven informatie en advies over bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, ouderdom, leven met een beperking, gezin, mantelzorg en nog veel meer. En weet Wijkracht het zelf niet, dan wijzen ze de snelste weg naar het antwoord.

Samenwerking
Wijkracht is de organisatie voor sociale zorg in Hengelo. In drie sociale wijkteams werken de diensten van SCALA, SIZT en SWOH en CarintReggeland (Maatschappelijke diensten) nauw samen. Voorbeelden van deze diensten zijn:

  • Jongerenwerk
  • Ouderenwerk
  • Mantelzorgondersteuning
  • Maatschappelijk werk
  • Preventieve Wijkverpleegkundige zorg
  • Sociaal cultureel werk
  • Ondersteuning mensen met een beperking
  • Servicepunt vrijwilligerswerk
  • Taalpunt Menthol
  • Sociaal raadslieden

Centraal in Hengelo
Vanaf eind september nemen de sociale wijkteams haar intrek in het pand van de muziekschool aan de Deldenerstraat 20. Deze nieuwe locatie, centraal in Hengelo, sluit aan op de visie om dichtbij de klanten en burgers te zijn.

Vragen? Ideee╠łn? Zorgen?
Hebt u een vraag, een idee of maakt u zich zorgen over een situatie of iemand in uw omgeving? Neem dan contact op met Wijkracht.
Telefoon: (074) 245 9131 (Zorgloket Hengelo)
E-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Website: www.wijkrachthengelo.nl
Volg ons ook via www.facebook.com/wijkracht en @wijkracht!

 

csm Wijkteam Midden Web 452fd3e87b s2