Onze Vogels logo sVogelvereniging Onze Vogels houdt zijn vogelshow in een nieuw jasje

Vogel vereniging Onze Vogels houdt al weer voor de 15e keer zijn jaarlijkse vogelshow in wijkcentrum de Hengelose Es aan de uitslagsweg 47 in Hengelo Jaarlijks komen hier vele kenners maar ook bewoners uit de buurt om te kijken welke vogel soorten er te zien zijn in Hengelo.

Jaarlijks houdt het District Overijssel ook een 1 daagse vogelshow voor de jeugdleden. Dit wordt landelijk door de Nederlandse Bond gepromoot. Hierbij kunnen jeugdleden van de bond hun eigen gekweekte vogels insturen en samen met hun ouders kijken en vragen stellen aan de keurmeesters om te horen aan welke standaard eisen een vogel zou moeten voldoen om op een vogeltentoonstelling mee te kunnen draaien, en waar ze ook prijzen mee kunnen behalen. Vandaar dat we bewoners en kinderen uit de buurt uitnodigen om ook eens een kijkje te nemen, en een leermoment bij de keurmeester te gunnen hoe onze vogels beoordeeld worden op hun uiterlijk en kleur.

Vogel keurmeester s2Keurmeester geeft uitleg aan jeugd en ouders op de Jeugd District dag van Overijssel

Vogel keuring
In het weekend van 7 en 8 november houdt Vogelvereniging Onze Vogels weer zijn jaarlijkse vogelshow in het wijkcentrum De Hengelose Es. Op zaterdag 7 november houden we onze vogelkeurdag, die dit jaar ook voor het publiek toegankelijk is gemaakt. Op deze dag mag u over de rug van de keurmeester mee kijken en vragen stellen over de vogels die hij op dat moment aan het keuren is. Deze keuring zal rond 10.00 uur starten en rond 12.30 zijn afgerond. Als u interesse hebt dan bent u van harte welkom op zaterdag 7 november op deze interessante vogel keuring dag.

Kleurplaat
Verder hebben we een kleurplaat wedstrijd voor de jeugd uit onze beurt. Er zijn kleurplaten voor de kleintje onder ons die afgehaald kunnen worden in het wijkcentrum, en op zaterdag 7 november ingeleverd kunnen worden bij een van de bestuursleden of bij een van de medewerkers van het wijkcentrum. Hieruit zal op zondag 8 november rond 11.00 uur de inzender van de mooiste kleurplaat worden beloond met een leuke attentie, natuurlijk wel iets wat met vogels te maken heeft. Tevens is er op zondag 8 november gelegenheid om dit alles nog eens goed te bekijken op de tentoonstelling dan zijn we namelijk geopend van 10.00 tot 16.00 uur Dus kom allemaal kijken op deze mooie open dag van de vogelliefhebbers uit uw beurt en probeer er ook nog iets van op te steken.

Wie weet ga je zelf nog eens vogels houden dan weet je in ieder geval waar je op letten moet bij de aanschaf er van.
Voor beide dagen entree gratis!! en al dit leuks is te vinden in wijkcentrum De Hengelose Es aan de Uitslagsweg 47 in Hengelo. Dus kom gerust op 7 en of 8 november.