SIZ Steun en Mantelzorg


Gezellige bijeenkomsten voor mantelzorgers én mensen met dementie

Bent u mantelzorger in de gemeente Hengelo van een partner, moeder, vader of andere naaste met dementie? Wilt u graag samen iets ondernemen én elkaar beter begrijpen? Dan zijn onze Kracht van Herinneringen bijeenkomsten voor u.

Dementie is heel ingrijpend, voor de persoon met dementie zelf en ook voor zijn omgeving. Wat kun je beter wel en wat beter niet doen? Hoe kun je de band tussen iemand met dementie en mantelzorger verbeteren? De bijeenkomsten geven informatie en tips en hebben vooral een positieve insteek: meer begrip voor elkaar en richten op wat mensen nog wél kunnen. Samen herinneringen ophalen aan vroeger. De geur van gemalen koffie, een jeugdfoto, de woorden aap-noot-Mies. Kleine dingen kunnen veel positieve herinneringen oproepen. Het kan een verademing zijn om te merken dat je over bepaalde dingen uit je verleden nog heel wat weet, en dit kunt delen!

Tijdens een serie van acht bijeenkomsten worden via verschillende thema’s door alle deelnemers positieve ervaringen met elkaar gedeeld. De bijeenkomsten beginnen met een gedeelte voor de mensen met dementie en de mantelzorgers samen. We werken daarbij met bekende, niet al te zware thema’s, zoals eten, huishouden, vakantie, huwelijk, kinderen enzovoorts. Het is heel mooi om te zien hoeveel gespreksstof dit oplevert en hoeveel mensen met dementie zich kunnen herinneren door dingen te zien, te proeven, te ruiken of aan te raken. We laten zo zien hoe je het beste contact te maken en samen een fijne ervaring kunt hebben. Daarna splitst de groep zich. De mensen met dementie gaan met zorgvrijwilligers lunchen en de mantelzorgers kunnen informatie en tips delen en verhalen uitwisselen met hun lotgenoten.

Centraal tijdens de bijeenkomsten staat de open, gezellige sfeer, een warm welkom, een lach, ogen die gaan schitteren bij herinneringen van toen en het fijne onderlinge contact. De datums van de cursus zijn:
22 maart, 5 april, 19 april, 10 mei, 24 mei, 7 juni, 21 juni en 5 juli

Mocht u niet alle datums kunnen is dit geen probleem, voor meer informatie kan je contact opnemen met Nelleke ten Pas via het nummer 085-7731720 of via de mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
Aanmelden kan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 085 - 7731720

 

De Kracht van Herinneringen bestaat uit bijeenkomsten voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Ook partners of kinderen van mensen met geheugenproblemen (beginnende dementie) zijn van harte welkom.

Duur: acht bijeenkomsten van twee uur van 11.00 tot 13.00 uur (inclusief lunch). Inloop vanaf 10.45 uur.

Kosten: Deelname is gratis.

Locatie:
Wijkcentrum de Hengelose es
Uitslagsweg 47
7556 LN Hengelo

 

24 maart 2017