weusthag logo


Beleef een zinderende zondag bij de WeustDag
Dag van de verbinding

Op zondag 10 juni stellen de verenigingen in het Weusthagpark hun deuren open voor het publiek en kan volop genoten worden van de natuur van dit prachtige park. Kom van 11.00 tot 16.00 uur naar de WeustDag om de omgeving in volle glorie te beleven en kennis te maken met de verenigingen.

Midden in Hengelo ligt het Weusthagpark, een prachtig stukje natuur. In dit park zijn vele verenigingen actief. Om het fraaie stadspark en de verenigingen meer bekendheid te geven, hebben zij samen met de Vrienden van het Weusthag de handen ineen geslagen. “Het park heeft zoveel te bieden. Een uniek stukje Hengelo, wat echt meer bekendheid verdient”, aldus Willy van Diepen van Heemtuin-IVN, de drijvende kracht achter de organisatie van de WeustDag. “Dit is de tweede keer dat we deze dag op deze manier organiseren en we hopen natuurlijk op veel bezoekers.”

Programma
Zin om lekker te wandelen, paard te rijden, te skeeleren, flora en fauna te bewonderen, actief te zijn bij de scouting, te tennissen, kennis te maken met gym en turnen, boerderijdieren te aaien of te genieten van mooie muziek? Dit kan allemaal op de WeustDag. Jong en oud zijn van 11.00 uur tot 16.00 uur welkom. Elke vereniging organiseert leuke demonstraties en activiteiten. Op hetweusthag.nl staat welke activiteiten de verenigingen organiseren. Dit jaar vindt een deel van de activiteiten van het Weekend Amateur Kunst (WAK18) ook plaats in het Weusthagpark.

Route per treintje en parkeren
Om alle verenigingen te kunnen bezoeken, heeft bouwer van de wijk de Nieuwe Es, de firma Koopmans uit Enschede, een treintje (Bello uit Hellendoorn) beschikbaar gesteld. Deze rijdt de gehele dag gratis langs alle verenigingen, zodat overal een kijkje genomen kan worden. Parkeren kan bij de tennisbaan en de kinderboerderij, maar geadviseerd wordt om lekker op de fiets te komen.

Puzzeltocht
Voor de kinderen is een puzzeltocht uitgestippeld, die bij iedere vereniging op te halen is. De hoofdprijs is een waardebon van € 250,- te besteden bij één van de deelnemende verenigingen.

Komt allen en beleef die zinderende zondag!

 

25 mei 2018