Hengelose IJsclub logo
Schaatsseizoen 2018/2019 van start

Na de lange warme zomer is het voor de leden van de Hengelose IJsclub weer tijd om de schaatsen uit het vet te halen. De afgelopen maanden is er geskeelerd en zijn conditietrainingen gevolgd op de Combibaan Hengelo. Nu is het weer tijd om lekker te gaan schaatsen op IJsbaan Twente.

De één vindt het heerlijk om buiten over het asfalt te zoeven op wieltjes, terwijl de ander niet kan wachten om weer op het ijs te stappen. Gelukkig zijn de deuren van IJsbaan Twente weer open en gaan de trainingen van de Hengelose IJsclub van start. Voor iedere schaatser, voor iedere leeftijd en voor ieder niveau is er wel een passende traingingsgroep te vinden.

Afgelopen zomer hebben de pupillen (6 t/m 12 jaar) en recreanten hard gewerkt om hun schaatstechniek te onderhouden op de skeelers. Tijdens de schaatstrainingen van de pupillen maken ze straks kennis met het ijs door oefeningen, spelletjes en andere activiteiten waardoor ze al doende de schaatshouding en de schaatsslag te pakken krijgen.

Hengelose IJsclub foto Tom Smitfoto Tom Smit

De pupillen vanaf 10 jaar hebben ook “droogtraining” gedaan in de vorm van hardlopen en balansoefeningen. Ook bij de volwassen recreanten is er geskeelerd en meegedaan aan droog- en fietstrainingen. Nu er (bijna) ijs ligt zijn er veel verschillende groepen waarbij iedere groep zijn eigen niveau heeft. Techniek verbeteren? Veel rondes rijden? Er is altijd wel een groep die bij je past. De marathongroep bestaat uit een groep fanatieke sporters. Door samen hard te trainen bereiden ze elkaar voor om te pieken tijdens de marathonwedstrijden in de winter, hiervoor is er in de zomer geskeelerd en ver en hard gefietst. Uiteraard mogen onze G-schaatsers niet ontbreken. Tijdens de zomermaanden hebben zij wekelijks geskeelerd op de Combibaan Hengelo.

Deze zomer was extra speciaal voor ons lid Jarno Brunink want hij kreeg een plek bij Team NL, dat in maart afreist naar de Special Olympics World Games in Abu Dhabi 2019. Daar zal Jarno zich kunnen meten met de grote skeelerkanonnen van over de hele wereld. Dit schaatsseizoen wordt dus zijn voorbereiding op deze grote internationale wedstrijd.

Via de website van de Hengelose IJsclub (www.hijc.nl) kunnen volwassenen en kinderen zich aanmelden voor een gratis proefles.

 

30 november 2018