Bericht van Cultuurpodium Houtmaat

Korte terugblik
Het cultuurpodium Houtmaat kijkt terug op een zeer geslaagd seizoen. Op het podium en voor het podium hebben publiek en amateur artiesten elkaar wederom weten te waarderen.
Met de beschikbaar gestelde stoelen van “Het Weusthag” kon iedereen comfortabel genieten van de mooie muziek, zang, theater en dans.
Na vijf jaar heeft het Cultuurpodium Houtmaat zijn definitieve plek in de agenda van veel mensen veroverd. Genietend van goede amateurkunst is het ook de plek om elkaar te ontmoeten, oude herinneringen op te halen of  gewoon lekker ontspannen bij te kletsen. Het programma is voor jong en oud, maar ook de entourage.
Even lekker roeien op de Houtmaat, een rondje wandelen om de vijver, spelen in de speeltuin en dit jaar voor het eerst de Creatafel voor de kleine knutselaars. Ook volgend jaar zal het bestuur zorgen dat naast een goed bezet podium ook de randactiviteiten goed georganiseerd zijn.

De Advent special:
Veel mensen hebben ons gevraagd ook rond de Kerst een optreden te organiseren. In een sfeervolle aankleding gaan we hier dit jaar voor het eerst gehoor aan geven.
Op 11 december treedt op Het Byzantijns mannenkoor Wladimir. Dit koor komt uit Hengelo en zal naast de Oost Europese Slavische koormuziek ook hedendaagse kerstliederen verzorgen.
In de advent kunnen de midwinterhoorn bloazers niet ontbreken. Zij zullen u laten genieten van hun vraag en antwoord spel rond de vijver van de Houtmaat.
Naast de muziek is er ook aandacht voor de byzantijnse kunst. U ziet het werk van een ikonen-schilder en u kunt  ook  in een workshop zelf uw talent ontdekken.
In contrast hiermee zal ook beeldend kunstenaar Janny Moes, haar Afrikaanse beelden exposeren.

Het programma begint om 16:00 uur en duurt tot ca 18:00 uur.

De Winterspecial:
Op 29 januari wordt de 2e winterspecial verzorgd. Geheel in stijl van het zomerprogramma worden de vrienden en sponsoren van ons cultuurpodium persoonlijk  uitgenodigd  voor een mooi middagprogramma. Vorig jaar met medewerking van Wilfred Finkers, dit jaar met de Stand-up commedian Thijs Kemperink. Humor, goede muziek en een mooie sfeer staan garant voor een geslaagde middag.
Dit jaar hebben we onze doelstelling om 100 vrienden aan ons podium te binden ruimschoots bereikt. Met deze winterspecial, waarbij vrienden uitgenodigd worden om potentiële vrienden en sponsoren mee te nemen hopen we de aanzet te geven tot een verdubbeling van onze vrienden naar 200.

Bent u nog geen vriend van ons podium?
Kom dan 11 december langs en wordt alsnog vriend om ook de winterspecial van 29 januari mee te kunnen maken.