wilberttuin

 


Sinds een aantal jaren is er tijdens de kersttijd, aan de Wilbertstraat in Hengelo een prachtige Kersttuin te bewonderen. Die tuin is zo mooi, dat zelfs SBS 6 in hun programma- Hart van Nederland- de tuin al twee keer heeft uitgeroepen tot mooiste tuin van Nederland.

 

“Ze hebben me nu al gebeld” zegt Gerrit Prinsen, die de bedenker en maker is van deze tuinen” of ik het niet even kon opbouwen, dan konden ze vast gaan filmen. Nou dat kan dus echt niet. Ik ben nog niet klaar. Even opbouwen is er al helemaal niet bij want het is een grote klus.
Ik ben er eigenlijk gedurende het hele jaar wel een beetje mee bezig. Ik struin op rommelmarkten naar poppen en ook naar kleertjes of andere dingen waar ik iets mee kan.


poppen


Voor kleine bedragen kom ik dan een heel eind. Het meeste is bij elkaar geschooid, want eigenlijk wil ik dat het niets kost. Kleertjes die ik niet kan vinden, maak ik zelf van jute of oude lappen, die ik ook allemaal krijg. Zo scharrel ik de boel bij elkaar.
Maar het moeilijkste is het bedenken. Ik wil ieder jaar een andere tuin! Dat bedenken kost tijd en kopzeer, maar ik kom er wel uit.
Terwijl ik om me heen kijk in zijn schuur, denk ik, dat hij waarschijnlijk uit de bouw komt.
Er zijn veel verschillende  gereedschappen en het ziet er uit als een echte timmer- werkplaats.
Als hij met veel enthousiasme me een paar onderdelen laat zien van de tuin waar hij voor dit jaar mee bezig is, kan ik aan hem merken dat hij het echt leuk vindt.

“Ik had een keer een tuin met iglo’s en pinguïns erin. Toen hebben mijn dochters een mooi ijsberenpak, als verrassing, gehuurd en zijn om de beurt in die iglo gaan zitten.
Nou  ze  hadden belangstelling genoeg! Schoolklassen met kinderen en op zondag een file in de straat. Een journalist, die een kijkje kwam nemen schrok zich een hoedje toen de ijsbeer ging bewegen. Veel kinderen zijn in onze tuin op de foto gezet. Daar geniet ik nou echt van. Dit jaar doe ik het wel voor het laatst. Echt…….dan alleen nog bij mijn dochter en dan is het hier over.”
O ja,U wilt nog weten wat zijn achtergrond dan wel is? De grafische sector. Wilt u meer foto’s zien kijk dan op onze website www.hengelose-es.nl

Tineke Kusters.