Het zakgeldproject van ’t Geerdink

zakgeldgroep


 

In onze vorige uitgave, zie (Rudi Grissen met pensioen) vertelden wij u al iets over het zakgeldproject. Op verzoek volgt hier een nog wat uitgebreider uitleg.

 

Het zakgeld project van’ t Geerdink is bedoeld voor jongeren tussen de 13 en 17 jaar die een centje willen bijverdienen.

 

Zij zetten zich vrijwillig in om onze wijk, die behoorlijk groot is, opgeruimd te houden. Dit doen ze door vooral het zwerfvuil weg te halen.

 

Ze doen dit maximaal 4 uren per week, tussen 15.00 en 16.00 uur en tussen 16.00 en 17.00 uur al naar gelang hun schoolrooster of andere bezigheden. Ze worden begeleidt door een medewerker van ’t Geerdink en na verloop van tijd kunnen ze, als dat goed gaat, ook zelfstandig er op uit gestuurd worden.

 

 

 

Het is dus geen straf project van de politie.

 

Ze werken met hesjes aan en zijn zodoende voor iedereen zichtbaar en dat is ook de bedoeling.

zakgeldgroep2


 

Veel van deze jongeren stromen door naar andere projecten zoals bv. het Sinterklaasfeest en het werken en verzorgen van de pony’s en de ponystal.

 

Door het meedoen aan deze activiteiten wordt er door de jongeren veel ervaring opgedaan met oa: samenwerken, vertrouwen, en zelfstandigheid.

zakgeldgroep3


 

Kortom een goede zaak.

 

De betrokkenheid van de wijkbewoners is hierbij ook van belang.

 

 

Zij tippen ook ’t Geerdink over plekken waar zwerfafval is gezien.

 

Voor opgave of verdere informatie:

 

Tel: 074-2420146 www.hetgeerdink.nl

 

Vragen naar Ferry of Fieneke.