Onenigheid met de buren?

Denk eens aan Buurtbemiddeling.

 

Het project Buurtbemiddeling Hengelo, dat in 2009 is gestart, krijgt een vervolg. De gemeente Hengelo en Welbions willen het voortzetten. Dit besluit is een groot compliment voor de 20 vrijwillige buurtbemiddelaars, die zich belangeloos inzetten om ruziƫnde buren weer met elkaar in gesprek te krijgen.

Uit onderzoek is gebleken dat 11% van de Nederlanders regelmatig kwaad of gefrustreerd is door de buren; 11% ervaart overlast van de buren; 5% voelt zich gestrest; 4% slaapt slecht als gevolg van burenruzies; 2% voelt zich onveilig en 2% wordt er zelfs ziek van.

De afgelopen 3 jaar zijn jaarlijks gemiddeld 80 zaken aangemeld bij Buurtbemiddeling en een groot deel is met hulp van Buurtbemiddeling opgelost.

Buurtbemiddeling is er voor alledaagse conflicten tussen buren. Daarbij kan het gaan om conflicten over rommel, geluidsoverlast, erfafscheidingen, pesterijen, parkeeroverlast e.d.

Het begint vaak met iets kleins, dat in de loop van de tijd is uitgegroeid tot een fikse burenruzie. Spanningen lopen hoog op en buren komen er met elkaar niet meer uit. Op dat moment kunnen buurtbemiddelaars een helpende hand bieden.

De bemiddeling houdt in dat getrainde buurtbemiddelaars naar het verhaal van beide partijen luisteren. Ze proberen de partijen met elkaar in gesprek te krijgen en hen zelf een oplossing te laten bedenken, die voor hen aanvaardbaar en werkbaar is. De buurtbemiddelaars geven geen oordeel en zijn neutraal.

Elke inwoner van de gemeente Hengelo kan gebruik maken van Buurtbemiddeling. Maar ook de woningcorporatie, politie, stadstoezicht kunnen problemen tussen buren of buurtgenoten aanmelden.

Buurtbemiddeling is gratis.

Buurtbemiddeling is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Hengelo, Welbions, Politie Twente en SCALA.

Buurtbemiddeling is bereikbaar via telefoonnummer: 06-14132947 of via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.