Wilbertschool nog voor de zomervakantie terug aan Ruysdaelstraat!


wilbertschoolbrand2

Op zondagavond 30 november werden alle kinderen, leerkrachten ouders en buurtbewoners opgeschrikt door een uitslaande brand aan het monumentale pand van de Wilbertschool aan de Ruysdaelstraat. De brand die waarschijnlijk ontstaan is op de zolder naast het magazijn van de school heeft een deel van het dak in de as gelegd.

wilbertschoolbrand

Door de constructie van het gebouw en een prima optreden van de Hengelose brandweer is het grootste deel van het gebouw gespaard gebleven.

wilbertschoolbrand3

Na slechts 3 dagen na de brand konden alle kinderen en leerkrachten van de Wilbertschool al weer aan de slag op de noodlocatie aan de Padangstraat (zijstraat van de Bandoengstraat) aan de achterzijde van het Gilde College. Daar functioneren we weer als vanouds.
We zijn daar bereikbaar onder telefoonnummer  06-47111240.
Het mailadres is hetzelfde gebleven: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Ook kunt u ons volgen via twitter: @OBSdePiramide of via onze website www.obspiramide.nl
Uiteraard bent u van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen in onze tijdelijke locatie.

De renovatie/ herbouw van de Wilbertschool aan de Ruysdaelstraat is in volle gang. Met het broodnodige vakmanschap is bouwbedrijf Ten Tije hard aan de slag om alles weer in oude staat te herbouwen. Originele details aan ons gemeentelijk monument zullen in ere hersteld worden. Hierdoor zal de school mooier worden dan dat deze was voor de brand. Er zijn zelfs een aantal verrassende en mooie details van het schoolgebouw blootgelegd.


wilbertschoolopbouw


wilbertschoolopbouw2


Er wordt dus met man en macht gewerkt aan de herbouw en alle inspanningen zijn erop gericht dat de leerlingen van groep 8 aan het eind van het schooljaar afscheid kunnen nemen in hun schoolgebouw aan de Ruysdaelstraat. Met een spetterend feest zal ergens in de laatste maanden van dit schooljaar de terugkeer naar de locatie Ruysdaelstraat gevierd worden.

We zullen u ook via Kiek’n op ’n Es op de hoogte houden over de vorderingen van de herbouw van de Wilbertschool.

Kinderen, ouders en team van de Wilbertschool wensen alle buurtbewoners een goed, gezond en gelukkig 2012.