BHM-logo-nwst

Nieuwe versie Buurtbonnen start op 1 februari 2012!

Vernieuwde werkwijze


De Bewonersorganisatie Hengelo Midden kan nu bevestigen dat de voorgaande wijziging van het subsidiebeleid nu door de gemeenteraad is vastgesteld. Daarom hier een artikel van de Gemeente dat in overleg met hen iets is aangepast voor onze eigen situatie.

~~~~~~~~~~

De succesvolle buurtbonnenaanpak blijft ook in 2012 bestaan. Wel zijn er een aantal dingen aangepast. Zo gaan bewonersorganisaties beslissen over de toekenning van de buurtbonnen, is de volgorde van binnenkomst niet meer bepalend en zijn er in 2012 twee rondes buurtbonnen.
Deze wijzigingen zijn mede ingegeven doordat de buurtbonnen onderdeel gaan uitmaken van een geheel nieuw subsidiesysteem rondom bewonersbudgetten van de gemeente Hengelo.
Bewonersorganisaties gaan beslissen over buurtbonnen

De verdeling van de Hengelose bewonersbudgetten, inclusief buurtbonnen, is samen met de bewonersorganisaties bedacht. Belangrijkste wijziging bij de buurtbonnen is dat de bewonersorganisaties aan de hand van een checklist zelf mogen beslissen over de toekenning van de buurtbonnen in hun werkgebied. De volgorde van binnenkomst is daarbij niet meer bepalend.

Per jaar zijn er twee rondes.
In 2012 loopt de eerste periode tot 1 maart 2012. Aanvragers krijgen voor 1 april een schriftelijke beslissing van de bewonersorganisatie. De tweede periode loopt tot 1 september 2012. Aanvragers krijgen voor 1 oktober 2012 een schriftelijke beslissing van de bewonersorganisatie.

Buurtbonnen aanvragen?
Buurtbonnen zijn een soort van waardebonnen waarmee bewoners activiteiten kunnen organiseren die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in hun woonomgeving. Alleen ongeorganiseerde bewoners(groepen) mogen hiervoor een aanvraag indienen. Aanvragen kunnen vanaf 1 februari 2012 worden ingediend bij de gemeente.

De aanvraagformulieren en aanvullende informatie zijnvanaf maandag 30 januari 2012 te vinden op www.hengelo.nl/buurtbon en af te halen bij:

  • het stadskantoor aan de Hazenweg
  •  het stadhuis aan het Burgemeester Jansenplein
  • alle wijkcentra in Hengelo
  •  de bibliotheek aan de Beursstraat

Helpdesk buurtbonnen
Hebt u hulp nodig bij:

  •  het invullen van de aanvraagformulieren
  •  bij de uitvoering van uw idee
  •  bij het aanvragen van eventuele vergunningen
  •  bij de financiële afhandeling


Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met de Helpdesk subsidies bewonersparticipatie via telefoonnummer 074 – 245 92 31 of e-mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Andere onderdelen in het nieuwe subsidiesysteem bewonersparticipatie
Naast de buurtbonnen zijn er nog twee soorten subsidies. Alle  bewonersorganisaties ontvangen een basissubsidie voor communicatie-, vergader- en administratiekosten. Verder is er een subsidie voor het  zelf organiseren van wijkbrede activiteiten door de bewonersorganisatie.  

Voor meer informatie en ideeën hierover kan men contact opnemen met de BHM 074-3490570 / 06-30940303 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.   of anders de vragen/ideeën per brief sturen aan ons adres Uitslagsweg 47 , 7556 LN Hengelo.

Inmiddels is in week 5 (31 januari) in het Hengelo's Weekblad een artikel hierover bij het gemeentenieuws geplaatst. Hier staan ook de voorwaarden vermeld.