letselschlogo

Een arbeidsongeval………………………en dan?
(Deel 3 van de serie ‘Letselschade uit de praktijk’)
 

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Op de werkvloer is dat helaas niet anders. Ook u kunt zich ongetwijfeld wel een situatie herinneren waarin u of een bekende van u gewond raakte tijdens ‘het werk’. Denk maar aan de klassieke val van een kapotte ladder, het uitglijden op een natte vloer of een verkeersongeval tijdens werktijd. Omdat gevoelsmatig meestal geen sprake is van echte ‘schuld’ bij de werkgever en vanwege angst voor een mogelijk arbeidsconflict, blijven veel werknemers uiteindelijk (geheel onterecht) met hun schade zitten. Ik zal dit toelichten aan de hand van de casus van mevrouw Dijks*.

Wat er gebeurde….
Mevrouw Dijks was tijdens haar werk aan het opruimen in de bedrijfshal, toen 1 van haar collega’s ergens een leren bal vond. Uit balorigheid schopte deze collega de bal de hal in. Vervolgens kwam de bal, per ongeluk, keihard in het gezicht van mevrouw Dijks terecht. Door deze enorme klap verloor mevrouw Dijks tijdelijk haar bewustzijn. Toen ze weer bijkwam, had ze direct last van hoofdpijn en een gezwollen lip. Inmiddels, ruim 2 jaar na het ongeval, heeft mevrouw Dijks nog iedere dag last van hoofdpijn, vermoeidheid en een verminderde concentratie.

Aansprakelijkheid van de werkgever………..
Wanneer iemand tijdens zijn werk letsel oploopt, is de werkgever in beginsel aansprakelijk voor deze schade, tenzij..........Deze vuistregel betekent dat de werkgever in erg veel gevallen aansprakelijk is voor letselschade van zijn werknemers, zelfs wanneer hij daaraan geen ‘schuld’ heeft en/of de werknemer zelf onvoorzichtig is geweest.

Consequenties voor de werkgever……….
De meeste werkgevers hebben gelukkig een goede aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Dat betekent dat eventuele schade van de werknemer door de verzekeraar zal worden vergoed en het ongeval voor de werkgever zelf dus geen vervelende (financiële) consequenties heeft.

Angst voor een arbeidsconflict……………

Mevrouw Dijks was, net als veel anderen, bang om haar werkgever aansprakelijk te stellen voor haar schade. Ze had er altijd met veel plezier gewerkt en dat wilde ze graag zo houden. Ze wilde absoluut geen conflict met haar werkgever, maar ze wilde haar schade eigenlijk wel graag vergoed zien. Wat moest ze doen?

Nadat mevrouw Dijks zich bij ons kantoor gemeld had, hebben we eerst telefonisch contact gelegd met de werkgever. Dit om uit te leggen hoe werkgeversaansprakelijkheid werkt en om met elkaar op een prettige, zakelijke wijze (zonder vertroebelende  emoties over en weer) in overleg te komen over het vervolgtraject. Dit werd -zoals meestal- ontzettend door de werkgever gewaardeerd, waarna hij alle medewerking verleende en de kwestie snel bij zijn verzekeraar meldde.

Hoe het afliep…………

Inmiddels heeft de verzekeraar de aansprakelijkheid erkend. Omdat mevrouw Dijks allerlei kosten heeft gemaakt, heeft ze € 8.500,00 aan  voorschotten op haar schade ontvangen. Het is nu afwachten of ze nog verder herstelt, waarna haar totale schade verder in kaart gebracht kan worden.

* Omwille van de privacy is de naam van cliënte gefingeerd.

letselschboomkamp  Mr. Floor Boomkamp is letselschade-expert bij Boomkamp & Zwarts Letselschade. Zij woont in ’t Wilbert. Wilt u graag weten of u recht heeft op schadevergoeding? Bel dan geheel vrijblijvend naar 0570-511 120 of  06- 231  640  91 of mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.   voor gratis betrouwbare rechtshulp. Ook voor een second opinion van uw zaak.