Acupunctuur voor een goede gezondheid!


Hallo bewoners van de Hengelose Es.


margreetubels

Mijn naam is Margreet Ubels.

Wist u dat er een praktijk voor acupunctuur in uw wijk is? Sinds 2007 heb ik al heel wat bewoners van Hengelo en omstreken behandeld voor allerlei klachten met acupunctuur en/of Chinese kruiden.

Als kind was ik al geïnteresseerd in de natuur, gezondheid en de geneeskrachtige werking van kruiden. Ook heb ik veel gereisd, waarbij ik steeds weer vol verwondering keek naar wat de natuur ons te bieden heeft. Nog steeds wandel ik graag door het prachtige Twentse landschap.

Deze interesses brachten mij uiteindelijk bij de Chinese Geneeskunde, waarin al deze aspecten aan de orde komen. De Chinese Geneeskunde bekijkt de mens en de natuur als één geheel. De wetten in de kosmos zijn de zelfde als in het menselijk lichaam. Dat klinkt wat hoogdravend, maar in de praktijk kent iedereen wel een voorbeeld. Neem de voorjaarskriebels: ineens sta je de ramen te zemen en trek je je gebloemde bloes aan om naar buiten te gaan. Evenals de natuur ontwaakt, worden wij wakker uit onze winterse rust.

Gezondheid is meer dan alleen de afwezigheid van ziekte. Als je goed gezond bent, is ook je humeur en je energie goed.  Wie wil dat nou niet? De Chinese geneeswijze is juist hierin goed. In de eerste instantie is het doel op preventie gericht, en worden ergere klachten voorkomen bij tijdige behandeling. Een soort APK voor je lichaam. Daarnaast is het ook heel effectief in het behandelen van zowel chronische als acute klachten, zoals o.a. vermoeidheid, hooikoorts, spastische darm en hoofdpijn. Altijd word ik weer blij als iemand na een paar behandelingen of soms zelfs na één  behandeling opknapt.

Gezondheidszorg wordt steeds duurder. Het eigen risico gaat jaarlijks omhoog, om maar een voorbeeld te noemen. Niet alleen om deze redenen is gezondheid belangrijk: gezondheid is de basis van ons bestaan en vooral in tijden van crisis onontbeerlijk.
Er is geen verwijzing van de huisarts nodig voor acupunctuur en de behandelingen gaan niet ten koste van het eigen risico van de basisverzekering, maar vallen onder de aanvullende verzekering. De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden de consulten geheel of gedeeltelijk tot een bepaald gedrag op jaarbasis. Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging Zhong.

Speciaal voor u als lezer van de Kiek'n op 'n Es:
50% korting op een intake in de maanden februari en maart: U betaalt € 34 i.p.v. € 68 als u de wijkkrant meeneemt.

Mocht u geïnteresseerd zijn, dan hoop ik u te ontmoeten in mijn praktijk. U kunt een kijkje nemen op de website of geheel vrijblijvend bellen voor informatie. De praktijk is geopend op donderdag en vrijdag.

Met vriendelijke groet,
Margreet Ubels. Acupunctuur Twente
Hazelaarweg 60 7556 DP Hengelo
Acupunctuur in Hengelose Estel 06-27454937