swohDe Ouderenadviseur in beeld

Al weer 15 jaar ouderenadviseur in Hengelo; een mijlpaal!


De ouderenadviseurs verrichten al 15 jaar hun werk in Hengelo. Om dit te vieren heeft hun tweejaarlijkse rapportage dit keer een menselijk gezicht gekregen. Door middel van een folder met voorbeelden uit de praktijk, kleine interviews en een summiere opsomming van feiten krijgen de mensen een beeld van de werkwijze en de taken van een ouderenadviseur.

De ouderenadviseurs krijgen vragen over bijvoorbeeld wonen, financiƫn, gezondheid, activiteiten, eenzaamheid, indicaties, depressies en verwardheid. De ouderenadviseurs zijn onafhankelijk. Zij kijken samen met de oudere naar de best mogelijke oplossing. De ouderenadviseur is er voor alle zelfstandig wonende ouderen boven de 55 jaar in Hengelo en voor hun familie of mensen uit hun naaste omgeving.

U kunt met allerlei vragen over wonen, welzijn en zorg bij de ouderenadviseur terecht. Zij komt zonodig bij u thuis. Er zijn geen kosten aan verbonden. Het eerste exemplaar van de folder is overhandigd aan de wethouder Janneke Oude Alink. In januari wordt de folder verspreid over diverse instanties en instellingen. Naast de folder is er een uitgebreider cijfermatig overzicht. Beide rapportages zijn aan te vragen bij SWOH.

Het postadres van Welzijn Ouderen Hengelo (SWOH) is Deldenerstraat 59; 7551 AC Hengelo.
SWOH is op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch te bereiken via het zorgloket.
Telefoon SWOH/Zorgloket: 074 2459131

Thea Loohuis heeft stadsdeel midden als aandachtsgebied.

SWOhengelo 49 s

       vlnr: Turan Karaagac, Sara Akgul, Lia ter Brake, Thea Loohuis en Martina Visser