scala2‘De wijk waarin ik woon’

Poëzie project in de wijk ’t Wilbert

Na de kerstvakantie zijn de drie scholen in de wijk ’t Wilbert gestart met een gezamenlijk poëzieproject met als titel ‘De Wijk waarin ik woon”. Alle leerlingen van de Dr. A. Kuyperschool, de St. Plechelmusschool en de Wilbertschool zijn op allerlei verschillende manieren bezig gegaan met poëzie. Zo zijn er gedichten voorgelezen en opgedragen in een toneelstukje. De leerlingen hebben zelf verschillende soorten gedichten opgezocht en gelezen. In de groepen 3 t/m 8 hebben ze van CREA een les gehad in het illustreren van gedichten.

Gedichtenbundel
Aan alle kinderen is gevraagd om een gedicht te maken over een plek in de wijk die voor hem of haar bijzonder is. Dat kan zijn omdat ze de plek mooi vinden of juist lelijk, dat ze er een bijzondere herinnering aan hebben of misschien omdat ze er elke dag langslopen. Van elke school worden acht gedichten uitgekozen die worden gebundeld in een gedichtenbundel. Dat betekent dat er straks een gedichtenbundel is met daarin 24 gedichten over de wijk ’t Wilbert, gemaakt door kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar.

Poëziemiddag 7 februari
Op donderdag 7 februari 2013 vindt er voor genodigden een poëziemiddag plaats in het Wijkcentrum Hengelose Es. Daar dragen 24 kinderen van de drie scholen hun gedicht voor. Tevens zal dan de gedichtenbundel gepresenteerd worden.

Gedichtenroute
Poezieproject DSC00279Natuurlijk willen we de gedichten graag delen. SCALA zet samen met de scholen een gedichtenroute uit door de wijk. Verspreid in de wijk vindt u vanaf 13 februari 2013 24 bordjes met daarop een gedicht. Het gedicht gaat over de bijzondere plek waar het bordje staat. Met behulp van de route komen bezoekers langs alle 24 gedichten. De gedichtenroute is vanaf 8 februari 2013 verkrijgbaar bij de scholen en in het Wijkcentrum de Hengelose Es .

Tentoonstellen literaire kunst
Naast de gedichtenroute hangen we ook gedichten op in het wijkcentrum Hengelose Es. Bovendien werken de scholen mee aan het literaire sokkelproject van stichting HeArtpool. Het thema dit jaar is: ‘Grenzen’. In het kader van dit project zijn de gedichten van de leerlingen uit groep 7 en 8 vanaf 3 februari te zien op de etalageruiten van winkeliers in de Wemenstraat en De Wetstraat.

Wij nodigen iedereen uit om de gedichtenroute te komen lopen, de gedichten in het Wijkcentrum Hengelose Es te komen bezichtigen en om de gedichten op de etalageruiten te gaan bewonderen. Wij hopen dat zoveel mogelijk mensen en kinderen er van gaan genieten.


Namens de Dr. A. Kuyperschool, de St. Plechelmusschool en de Wilbertschool en
SCALA wijkteam Midden.


De gedichtenbundel is in eerste instantie voor de kinderen en medewerkers die mee hebben gewerkt aan de bundel. Mocht blijken dat meer mensen interesse hebben in de bundel dan zal gekeken worden of er extra bundels gedrukt kunnen worden en voor een klein bedrag verkocht kunnen worden.