EHBO s


EHBO Hengelo viert 75 jarig jubileum

 

Voor de meeste mensen tijd om het rustig aan te doen, voor de energieke vereniging juist de tijd om flink aan de slag te gaan. De vereniging grijpt 2013 aan om nieuwe leden, vrijwilligers en sponsoren te werven. Daarvoor stelt de vereniging haar gebouw de Spil aan de Willem de Clerqstraat 23 in Hengelo open voor publiek op zaterdag 19 januari en 16 februari van 10.00-15.00 uur. Daarna is de EHBO vereniging iedere eerste zaterdag van de maand te vinden op de markt met een herkenbare stand tegenover de HEMA.

Meer mensen met een EHBO-diploma, meer mensen die kunnen reanimeren dat is het doel van de EHBO-vereniging. “Graag willen we dit jaar aangrijpen om het veilige gevoel in Hengelo te verbeteren”, aldus Toon Knippenborg, voorzitter van de jubilerende vereniging. “In Hengelo is maar 1% van de bevolking in het bezit van een EHBO diploma. Dat is veel te weinig, wij willen dat zeker opkrikken naar 5% en ook dat getal vinden we ten opzichte van de ons omringende landen nog aan de lage kant. Daarnaast hebben we vrijwilligers nodig die ons helpen met bardiensten in ons gebouw of willen collecteren. Ook sponsoren zijn van harte welkom. Omdat wij bij veel (sport)evenementen aanwezig zijn hebben we veel materiaal nodig. Daarnaast zijn we een vrijwilligersvereniging die de contributie voor haar leden zo laag mogelijk wil houden. Zo is er voor iedereen wel een rol weggelegd.”
Het jaar wordt afgesloten met een open dag voor het publiek en een feestavond voor de leden. Beiden vinden in november plaats.

Thema’s
EHBO is uiteraard een breed veld van onderwerpen daarom heeft de jubileumcommissie besloten iedere maand een speciaal thema onder de aandacht te brengen. In januari is dat onderkoeling en in februari hersenletsel. Andere onderwerpen zijn sportletsel en reanimatie, deze komen in de loop van het jaar nog aan bod. Het schema met alle onderwerpen is te vinden op www.ehbo-hengelo.nl.

Speciale aanbiedingen
Tijdens de opening van het gebouw en bij de marktkraam is naast aandacht voor het thema ook informatie te krijgen over alle cursussen die u bij de vereniging kunt volgen. Cursussen op maat zijn uiteraard ook mogelijk. De cursussen die gegeven worden zijn o.a.: Eerste Hulp, Eerste Hulp aan Kinderen, Reanimatie/AED, wandelletsel, sportongevallen, jeugd EHBO, bedrijfscursussen. Niet alleen basisopleidingen maar ook de herhalingslessen, zijn zowel in de avonduren als overdag te volgen. Omdat het een jubileumjaar is heeft de vereniging besloten eenmalig de cursussen te voorzien van speciale prijzen. Tegen inlevering van aanbiedingsbonnen kunt u cursussen volgen met een gereduceerd tarief. Deze aanbiedingsbonnen kunt u krijgen bij de EHBO-vereniging in de Spil op zaterdag 19 januari en 16 februari en op de marktkraam vanaf 2 maart iedere eerste zaterdag van de maand tegenover de HEMA.

Aanmelden
Geïnteresseerd in een cursus voor uzelf of in een groep? Aanmelden kan via de website www.ehbo-hengelo.nl/cursussen/aanmelden of via de aanmeldingsbonnen bij de Spil of bij de marktkraam.

 

EHBO 75 jaar

Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO-Hengelo