Nationale voorleesdagen 2013 bij peuterspeelzaal Het Esje

Bij Het Esje hebben wij aandacht besteed aan het bekroonde prentenboek van het jaar,“Nog 100 nachtjes slapen”. Het gaat over het meisje Dorus dat direct jarig wilde zijn maar nog 100 nachtjes moet slapen. Ze krijgt van haar moeder een schaar en een lapje stof om te knippen. Vervolgens gaat ze uit allerlei kledingstukken driehoeken knippen.

Esje 1 s
De peuterspeelzaal was feestelijk versierd met vlaggen van driehoeken, kledingstukken en peuterknutselwerkjes.
Met verschillende activiteiten hebben we spelenderwijs aandacht besteed aan de taalontwikkeling zoals voorlezen, liedjes zingen, videofilm bekijken. De motorische ontwikkeling zoals tekenen, plakken, verven en knippen. Het voorbereidend rekenen, tellen tot 10. Sociaal/emotioneel ontwikkeling zoals feestvieren, samen wat lekkers eten en drinken.

In de peuterspeelzaal zijn de peuters voorgelezen door oma’s en ouders. Ze hebben een videofilm van het boek bekeken en in de bibliotheek hebben ouders en peuters genoten van een voorstelling over het boek verzorgd door ROC-studenten “pedagogisch werk”. Tijdens de voorstelling hadden de peuters een zelfgemaakte feestmuts op.

De voorleesdagen zijn bij Het Esje altijd weer een groot feest.