Bewonersorganisatie Hengelo Midden


"Hoeveel ongelukken moeten er nog gebeuren in onze wijk voordat er wat aan gedaan wordt!"

De Bewonersorganisatie Hengelo Midden ontvangt al geruime tijd klachten van bewoners die zich zorgen maken over de onveilige situaties op een aantal kruispunten op de Hengelose Es.

  • Het kruispunt Leefsmastraat/Uitslagweg, vlakbij het winkelcentrum, is al jaren een punt van zorg voor veel bewoners! Dagelijks doen zich hier meerdere onveilige situaties voor.

  • Een nog groter punt van aandacht en zorg behoeft echter het kruispunt Weusthagstraat/fietspad "Kleispoor." Te vaak ontstaan hier ongelukken, laatst nog in een week zelfs een tweetal, waarbij een 16-jarige fietser zelfs zwaargewond naar het ziekenhuis werd vervoerd! Hier zijn recentelijk meer borden geplaatst maar dat zorgt alleen maar voor schijnveiligheid. Wat moet er gebeuren voordat er eindelijk actie vanuit het college komt! Een snelle actie is nu toch wel eens geboden!

  • Tevens is maar weer eens duidelijk gemaakt dat intensivering van verkeersdrukte hier absoluut vermeden moet worden, dit met het oog op de ontsluiting van de nieuwbouwplannen Bellinckhof/Sloetsweg! Natuurlijk is het ook belangrijk dat we als inwoners en fietsers in onze wijk opletten en veilig deelnemen aan het verkeer!

  • Nog zo’n gevaarlijk kruispunt: de rotonde in de Sloetsweg/Deurningerstraat. Daar gebeuren ook bijna dagelijks bijna ongelukken met kinderen die van en naar school gaan.

Heeft U ervaringen in de wijk met bovengenoemde gevaarlijke kruispunten of andere verkeersonveilige situaties bijv. te hard rijden op 30 km wegen? Meld ze aan op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of stuur ze naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Wij horen het graag van U.

Eerste reactie: Voor dat het kruispunt klaar was hebben we samen apart (de drie buurten het Bewonersplatform tot 2004) regelmatig daar op gewezen. Het kan zo makkelijk veranderd worden maar gemeente Hengelo was ons zat, "iedereen weet dat het gevaarlijk is dus passen ze wel op". En daar moesten wij het mee doen. Ik sta er achter om de zaak weer op te rakelen. Sjon de Vries.