Bewonersorganisatie Hengelo MiddenNieuwe Buurtbonnen aanvragen voor 28 februari 2013!

De succesvolle buurtbonnen aanpak blijft ook in 2013 bestaan. Aanvragen van een buurtbon kan tot 1 oktober 2013. Pas op!!!! De toekenning gebeurt in twee rondes. Aanvragen voor de 1e ronde die na 1 maart 2013 bij de gemeente binnenkomen gaan automatisch mee naar de volgende ronde.
Eerste ronde datum indienen aanvraag: 28 februari 2013.
De Bewonersorganisatie moet deze voor 2 april 2013 beargumenteren. De bewonersorganisaties beslist over de toekenning van de buurtbonnen, de volgorde van binnenkomst is niet bepalend.

Dit jaar zijn er weer twee rondes
De eerste periode loopt tot 28 februari 2013. Aanvragers krijgen voor 2 april een schriftelijke beargumenteerde beslissing van de Bewonersorganisatie Hengelo Midden. Denkt u eraan dat voor de 1e ronde ongeveer € 5000,00 te vergeven is. De bewonersorganisatie beslist aan de hand van een checklist over de toekenning van de buurtbonnen in hun werkgebied. De volgorde van binnenkomst is daarbij niet meer bepalend. Maar hou wel de einddatum voor uw aanvragen in de gaten. De criteria zijn duidelijk vermeld op de website van de gemeente Hengelo. Bijvoorbeeld: De activiteit waar u geld voor aanvraagt mag niet al plaats hebben gevonden. U organiseert géén straatfeest een wijkfeest mag wel. U kunt uw buurtbon niet gebruiken voor eten en drinken, vrijwilligersvergoedingen of onvoorziene kosten. Enz enz.

Buurtbonnen aanvragen?
Buurtbonnen zijn een soort van waardebonnen waarmee bewoners activiteiten kunnen organiseren die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in hun woonomgeving. Commerciële bedrijven, instellingen en de erkende bewonersorganisaties kunnen geen buurtbon aanvragen. De aanvraagformulieren en aanvullende informatie zijn te vinden op www.hengelo.nl/buurtbon en/of af te halen bij:

  • het stadskantoor aan de Hazenweg
  • het stadhuis aan het Burgemeester Jansenplein
  • alle wijkcentra in Hengelo
  • de bibliotheek aan de Beursstraat

Helpdesk buurtbonnen
Hebt u hulp nodig bij:

  • het invullen van de aanvraagformulieren
  • bij de uitvoering van uw idee
  • bij het aanvragen van eventuele vergunningen
  • bij de financiële afhandeling
Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met de Helpdesk subsidies bewonersparticipatie via telefoonnummer 074 – 245 92 31 of e-mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Andere onderdelen in het subsidiesysteem bewonersparticipatie zijn er naast de buurtbonnen nog twee soorten subsidies. Alle bewoners-organisaties ontvangen een basissubsidie voor communicatie, vergader- en administratiekosten. Daarnaast nog een subsidie voor het zelf organiseren van wijkbrede activiteiten door de bewonersorganisatie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de bestuursleden van de Bewonersorganisatie Hengelo Midden.
Bestuursleden zijn:

Gerrit Prinsen tel: 074 2423873
Tineke Kusters tel: 06 39197274
Ria van Naarden tel: 06 19408265
Maureen Muller tel: 06 19414992
Melissa Marks tel: 06 51314284

U kunt alles nog eens op uw gemak nalezen op de website www.hengelose-es.nl Of een mail sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Ook kunt u uw vragen per brief sturen aan Bewonersorganisatie Hengelo Midden postadres Uitslagsweg 47 7556 LN Hengelo.

BHM handen