SIZ Steunpunt Mantelzorg logoStichting Informele Zorg Twente

Het Steunpunt Mantelzorg Hengelo is er voor mantelzorgers om en nabij Hengelo die (zwaar) belast zijn. Wij kijken samen met de mantelzorger hoe wij de zogenaamde draagkracht en draaglast weer in balans kunnen brengen. Hiervoor zetten wij veelal een vrijwilliger in, zodat de mantelzorger tijdelijk van zijn of haar taken kan worden ontlast.

Een aantal voorbeelden van hulpvragen die wij krijgen van onze mantelzorgers:

  • Een oppas/gezelschap voor de verzorgde, zodat deze individueel iets zou kunnen doen en tot rust kan komen.
  • Ondersteunen bij het doen van bijvoorbeeld de wekelijkse boodschappen o.i.d.
  • Maatje voor het wandelen van aan rolstoel gebonden verzorgde.

Voor deze hulpvragen zijn wij continu op zoek naar nieuwe vrijwilligers uit de omgeving Hengelo. Lijkt jou dit leuk en/of ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op met het Steunpunt Hengelo: 074 – 250 73 38, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
Je kan vragen naar Danielle Venerius of Johan Faber.

MantelzorgCafe logo


Ook organiseren wij vanuit het Steunpunt elke woensdag van 10.00 uur tot 13.00 uur het MantelZorgCafé voor alle mantelzorgers bij café Stravinsky in het centrum van Hengelo. Mantelzorgers kunnen elkaar ontmoeten, met hun verzorgde even naar de markt met ondersteuning van een vrijwilliger. En vrijwilligers zorgen voor een aangename opvang voor de verzorgde als de mantelzorger even alleen de stad in wil. Er is een invalidetoilet aanwezig en consumpties zijn voor eigen rekening. U bent van harte welkom!

Voor meer informatie: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 06-47 50 47 21