Peuterspeelzaal het Esje

In peuterspeelzaal het Esje (in wijkcentrum de Hengelose Es) kunnen peuters van 2 tot 4 jaar met elkaar komen spelen. Op de peuterspeelzaal werken we met steeds verschillende thema's. Afgelopen weken was dat het thema ziek en gezond. Er waren allemaal zieke knuffels die beter gemaakt moesten worden en een consultatiebureau waar de kinderen gemeten/gewogen werden en een ogentest konden doen. Daarnaast waren er liedjes, puzzels en boekjes over het thema.

Tussendoor was er de peutermaand waarin alle groepen een bezoek aan de bibliotheek brachten voor een voorstelling over het boek Krrr...okodil! Over een grote krokodil die op zoek is naar een vriendje, maar de andere dieren vinden hem veel te groot en te wild. Aan het eind van het boek vindt hij toch een vriend: een andere krokodil. Het boek is op het Esje veel voorgelezen en de kinderen vonden het bezoek aan de bibliotheek allemaal reuze leuk en spannend.

SAM 2575 Esje s

Inmiddels is er in de peuterspeelzaal een nieuw thema: Kleding, dat wil ik aan! Er is heel veel kleding om mee te spelen, een kledingwinkel en een wasmachine, boekjes, puzzels en liedjes. En de zaal komt vol te hangen met knutselwerkjes van de kinderen.

Versje
Ik kleed me aan
Eerst mijn hemd en mijn broekje.
Dan mijn t-shirt, ik ben bijna klaar.
Nu nog mijn broek en mijn sokken.
En mijn schoenen, o, die staan dáár!

Wil je een keer langskomen met je peuter om te zien hoe leuk het is om hier te spelen, de peuterspeelzaal is van maandag tot en met vrijdag open.