Kulturhuske

Het Kulturhuske is een sloopwoning , gevestigd aan de J.Jongkindstraat 35 in de Hengelose Es. Bewoners kunnen activiteiten ontwikkelen: voor en door bewoners.

Op dit moment zijn er tal van activiteiten. Er is een schilder bijeenkomst op vrijdag van 10 uur tot 13.00 uur onder leiding van Eppo Krol. Ook is er een koran leesmiddag en een bijbel bijeenkomst. Verder is er een middag voor de kinderen uit de buurt op donderdagmiddag. Ook wordt er wekelijks op dinsdag door een bewoner gekookt voor een tiental bewoners.

We proberen zo internationaal mogelijk te koken en te eten. De ene keer Hollandse pot, de andere keer Turks, Surinaams of Afrikaans.
Mensen die belangstelling hebben om een keer te koken of mee te eten zijn van harte welkom.
U kunt dan contact opnemen met de spil van het Kulturhuske: Gerard Engbersen. Tel 0643807019

Op vier december heeft Gerard een Sinterklaasmiddag georganiseerd voor de kinderen uit de buurt. Onder begeleiding van de wijkagent werden de Sint en zijn pieten opgehaald. Zij zaten in een koets met twee Friese paarden ervoor. Eenmaal aangekomen in het Kulturhuske kregen de kinderen van de Sint allemaal cadeautjes en snoepgoed en mochten zij bij Sinterklaas komen.

Sinterklaas en Gerard  DANK JULLIE WEL