FC Twente,scoren in de wijk en Rabotheater Hengelo presenteren:

‘De Belofte!’          

DeBelofte s

Wijkbewoners Hengelose Es in humoristisch voetbaltheaterspektakel.

Na ‘220 volt’ (2008) en ‘In Blessuretijd’ (2010) komt er een nieuwe theaterproductie van Stichting FC Twente, scoren in de wijk en Rabotheater Hengelo. Samen met een tiental professionele theatermakers schitteren ruim honderd wijkbewoners van de Hengelose Es in een voorstelling over liefde en voetbal, getiteld: ‘De Belofte!’.

Onder begeleiding van showorkest De Sultanoos (Ilse Warringa, André Manuel) speelt een keurkorps aan wijkbewoners een komisch spektakelstuk over het onstuimige debuutjaar van voetbaltalent Sultan Seltsjoek. Een ontroerend relaas over succes en mislukking, onzekerheid en overmoed, heldendom en heimwee. En liefde, natuurlijk. Niet alleen de liefde voor het spelletje of de onverwoestbare clubliefde voor FC Thoes, maar ook de liefde van Sultan voor kamermeisje Annet… dat belooft wat!

De voorstellingen op 28 en 29 juni in het Rabotheater staan onder artistieke leiding van Laurens ten Den (script, tekst, regie), Andre Manuel (tekst, muziek) en Patrick Drijver (film).

Community-art
Met de samenwerking tussen een betaalde voetbalorganisatie en een schouwburg wordt ingezet op het bevorderen van verbondenheid tussen wijkbewoners en het stimuleren van talentontwikkeling. Op maandag 10 februari om 19.30 uur vindt er een informatie-/ wervingsavond voor wijkbewoners plaats bij de Annie MG Schmidtschool. Een week later, op 17 februari om 19.30 uur, kunnen geïnteresseerden in Wijkcentrum de Hengelose Es terecht. De ambitie is om op termijn ook in Enschede een theaterproject te realiseren.

Het project is mede mogelijk gemaakt door Oranje Fonds, Provincie Overijssel, Fuldauerstichting, Mediant, Welbions, AkzoNobel, Fonds voor Cultuurparticipatie, Skanfonds, Delta Lloyd, Asito en ‘crowdfunding’ bij particulieren en bedrijven. Tijdens het project wordt daarnaast samengewerkt met het samenwerkingsverband ‘Hengelose Es Vitaal’ en Cultuurpodium Houtmaat.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot: Drees Kroes, Alg. Projectleider ‘Scoren in de wijk’ Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. tel: 0624118565

Rabotheater logo Scoren in de wijk logo s