Bewoners van de Hengelose Es.


maholetti


Nadat wij, de heer en mevrouw Maholetti en ik, enige informatie hebben uitgewisseld over wie wie is, zijn wij onder het genot van een kopje koffie begonnen met dit gesprek.

De familie Maholetti is in 1967 aan de Vincent van Goghstraat komen wonen. Zij kwamen uit Indonesië en hadden op dat moment twee kinderen die daar zijn geboren. Vier kinderen zijn aan de Vincent van Goghstraat geboren. “En als je dan je huis uit moet waar je kinderen zijn geboren, doet dat extra zeer,” zegt mevrouw Maholetti.
Los daarvan geven ze alle twee aan altijd met veel plezier in de Hengelose Es te hebben gewoond. Ondanks de slechte naam van de wijk bij niet bewoners, hebben zij nooit een onveilig gevoel gehad en dat is nog steeds het geval. Daarom zeggen zij beiden: “We willen helemaal niet verhuizen,het bevalt ons hier nog heel erg goed. Over een poosje zijn we 60 jaar getrouwd en oude bomen moet je niet verplanten,” vult mevrouw Maholetti aan.
Wat wel veranderd is, volgens meneer en mevrouw Maholetti, is de houding van de woningbouw-stichting. Meneer Maholetti: “Als er vroeger een probleem met de verwarming of wat dan ook was, werd dat snel verholpen. Nu hebben we 3 dagen met die erge vrieskou zonder verwarming of warm water gezeten. En dat terwijl mijn man net 3 dagen uit het ziekenhuis was. Dan wil ik het nog niet eens hebben over die kerk die in het huis naast ons is gekomen. Die begon ’s morgens om 5 uur!. Alles is echter ten goede gekeerd, ook al heeft het wel veel voeten in aarde gehad. Maar nog steeds is het zo: als het aan ons zou liggen, willen wij in de Hengelose Es blijven wonen.” Aldus de familie Maholetti.

 

Ben van Naarden