Elke week nieuw speelgoed??

Bij speel-o-theek HARLEKINO kan het!

 

Elke week nieuw speelgoed, welk kind droomt er niet van! Het lijkt onmogelijk, maar wie lid wordt van een speel-o-theek kan steeds opnieuw ander speelgoed lenen. Stichting Speel-o-theek Hengelo heeft voor kinderen een uitgebreid assortiment spelmaterialen, zoals bijvoorbeeld fietsjes en stepjes, loop-auto’s, playmobil en duplo, bouwmateriaal, muziekinstrumenten, garages enz.

Spelen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Door te spelen leert een kind kijken, luisteren, voelen, vasthouden. Daarnaast zorgt samen spelen er voor dat kinderen leren om rekening te houden met elkaar, om samen iets te maken of te ondernemen. Kinderen ontwikkelen zich snel en het speelgoed moet aansluiten bij de ontwikkelingsfase van een kind. Dat betekent dat een grote variatie aan spelmateriaal nodig is. Alle speelgoed zelf kopen betekent al gauw een overvolle zolder.

Een speel-o-theek biedt de mogelijkheid om speelgoed te lenen en is bedoeld om kinderen díe variatie aan speelgoed te bieden die ze nodig hebben.

Stichting speel-o-theek Hengelo heeft drie vestigingen, waaronder één in de Hengelose Es:

  • Harlekino, Uitslagsweg 47 (wijkcentrum)

De andere twee vestigingen zijn:

  • De Toverbal, O.L.Vrouwestraat 10
  • De Dobbelsteen, Heraklesstraat 2

Een lidmaatschap voor één jaar bedraagt € 10,- per gezin. Hiermee kunt u telkens voor een periode van drie weken speelgoed lenen voor € 0,15 per stuk speelgoed en eventueel nog drie weken verlengen. Een duo-lidmaatschap (De Toverbal + Harlekino of De Toverbal + De Dobbelsteen) kost € 15,- per jaar.

Voor openingstijden en andere informatie, zie: www.speelotheekhengelo.nl