Internationale graffitikunst in de Hengelose Es

 

Van zondag 8 tot en met woensdag 11 april is Hengelo bezocht door een groep internationale graffitikunstenaars afkomstig uit China en Duitsland. Het bezoek aan Hengelo maakte deel uit van een tournee langs Duitse steden die zustersteden in China hebben. Opname van Hengelo in deze kunsttour is opmerkelijk aangezien het én geen Duitse stad is én geen zusterstad in China heeft.

Tussen Radar en de Berlijnse hoofdorganisatie From Here To Fame is echter al jarenlang contact over graffiti projecten. Vandaar dat Hengelo bijna als vanzelfsprekend wordt aangedaan. In de steden die de kunstenaars aandoen laten zij een muurschildering achter als gebaar aan de lokale bevolking. Als locatie voor het kunstwerk hebben Scala en Welbions gekozen voor de zijmuur van het wijkkantoortje aan de Willem van Konijnenburgstraat.

graffiti 1

Eerder werkten Welbions en Radar samen in een graffiti project waarbij flatgalerijen aan de Jan Voermanstraat door jongeren uit de wijk van spuitbuskunst werden voorzien. Deze samenwerking beviel beide partijen zo goed dat Welbions niet lang hoefde na te denken toen Radar met de vraag kwam of de woningcorporatie een grote muur ter beschikking wilde stellen.

De graffiti schildering is op dinsdag 10 april om 19.30 officieel onthuld. Welbions heeft direct omwonenden uitgenodigd voor een drankje om deze gebeurtenis een feestelijk tintje te geven.