SPEL & TEL : Hulp bij lezen, taal, spelling en rekenen

Bezuinigingen zijn momenteel aan de orde van de dag. Ook in het onderwijs wordt helaas gesneden, met als gevolg dat scholen vaak niet meer of onvoldoende in staat zijn om kinderen met leerproblemen extra aandacht te geven.

Sinds enkele maanden is er aan de Kortenaerstraat in Hengelo een praktijk gevestigd die is gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen met leerachterstanden in het basisonderwijs.

speltelannemiek

Mijn naam is Annemiek Hemmelder, ik ben 59 jaar oud en heb meer dan 36 jaar ervaring in het basisonderwijs. Naast leerkracht ben ik sinds 2001 actief geweest als Intern Begeleider en gediplomeerd Remedial Teacher. In die tijd heb ik ook diverse kinderen met een rugzakje begeleid. Met ingang van dit schooljaar ben ik met een eigen praktijk gestart onder de naam “Spel & Tel”. Ik ben lid van het LBRT, de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers.

 

Wat doet Spel &Tel?
Spel & Tel geeft hulp en bijles aan kinderen met het doel leerachterstanden weg te werken of in ieder geval in belangrijke mate te verkleinen. Spelenderwijs worden kinderen door mij wegwijs gemaakt en verder geholpen met lezen, taal, spelling en rekenen. Door op die manier kinderen te begeleiden en een extra steuntje in de rug te geven, vinden kinderen weer aansluiting bij de groep en - minstens zo belangrijk – gaan ze vaak weer met plezier naar school.

Voor wie?
Spel & Tel richt zich op kinderen van de basisschool, die een leerachterstand hebben en extra hulp kunnen gebruiken op het gebied van lezen, taal, spelling of rekenen.

In een eerste kennismakingsgesprek met kind en ouders verzamel ik informatie over de schoolontwikkeling van het kind. Vervolgens wordt door middel van een aantal testen en toetsen onderzocht wat de hulpvraag van het kind is en aan welke specifieke punten gewerkt moet worden; zo nodig wordt, met toestemming van de ouders, contact gelegd met school. Hierna wordt door mij een behandelplan ofwel begeleidingsplan opgesteld en uitgevoerd. De begeleiding duurt in de regel minimaal 6 weken, afhankelijk van de ernst van de problemen.

Hebt U in interesse in extra begeleiding van uw kind, neem dan eens geheel vrijblijvend contact op voor nadere informatie. Ook kunt u alvast een kijkje nemen op mijn website.

 

Met vriendelijke groet,

Annemiek Hemmelder


speltelSpel & Tel

Kortenaerstraat 69 7556 DA Hengelo

E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. "> Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

T: (074)2436080

M: 06 526 607 38

W: www.speltel.com