Open Dag Radar Jongerenwerk

Het stedelijk jongerenwerk in Hengelo, uitgevoerd door Scala, laat regelmatig van zich horen. Want goede activiteiten voor en door jongeren verdienen aandacht. Eigen kracht en talentontwikkeling zijn sleutelwoorden in Radar. In de afgelopen jaren hebben jongeren het gebouw aan de binnenkant een facelift gegeven en hebben de burgers van Hengelo in de diverse kranten kunnen lezen dat er talrijke activiteiten plaatsvinden in het stedelijk jongerencentrum.

De website www.jonginhengelo.nl geeft een goede impressie van het diverse aanbod aan activiteiten, onder andere op het gebied van media en kunst, dans en theater, muziek en culinair. Enkele voorbeelden van het reguliere activiteiten aanbod: RapClass, DJ lessen, kookcursus Kitchen Kingz, Musicals en theater, voorlichtingsactiviteiten, film en video projecten, exposities van jongerenkunst, Talent nights, internationale samenwerkingsprojecten etc.

Dagelijks zijn bezoekers, vrijwilligers en stagiaires in de weer om het aanbod van activiteiten neer te zetten, uit te breiden of nieuwe activiteiten op te zetten. Zo kunnen jongeren hun eigen talenten ontdekken en ontwikkelen. Zij worden hierbij ondersteunt door de jongerenwerkers. Er wordt steeds intensiever samengewerkt met andere organisaties die raakvlakken hebben met de activiteiten van Radar, bijv. met Metropool en de Vliegende Stoel. Jongerencentrum Radar wordt steeds meer een voorportaal voor sportverenigingen, kunst- en cultuurorganisaties en onderwijsinstellingen.

Anno 2012 bruist Radar meer dan ooit tevoren. En daar is Radar trots op. Ook ouders en schooldocenten zijn vol lof als ze kennis hebben gemaakt met het huidige Radar. In de maand maart volgden bijv. ruim 160 leerlingen van verschillende basisscholen workshops in het jongerencentrum. Radar is erg in trek als stageplaats voor HBO studenten en leerlingen van de opleidingen MBO Sociaal Cultureel Werk en Artiest. Scholieren van het middelbaar onderwijs kunnen tevens hun Maatschappelijk Stage bij Radar vervullen.

Jongeren, stagiaires en vrijwilligers willen hun enthousiasme, creativiteit en talenten graag door middel van een open dag op zaterdag 21 april a.s. aan de burgers van Hengelo tonen. Flyers en posters ter promotie van deze dag zijn door jongeren verspreid.

De open dag is van 13.00 tot 18.00 uur. Jong en oud zijn welkom om geheel vrijblijvend te komen kijken naar, en/of deel te nemen aan talloze demonstraties welke door jongeren worden gegeven: DJ les, Breakdance, Streetdance, Graffiti, Theatersport, Rap les en andere activiteiten.
De jongeren hopen dat ze veel bezoekers mogen verwelkomen. De koffie, thee en fris zijn gratis en deelnemers van kookactiviteit Kitchen Kings en Queens verzorgen lekkere hapjes.

SCALA Jongerencentrum Radar, Beukweg 92, 7556 DG Hengelo (ov), Tel. 074-2560810

Met vriendelijke groet,

Laura Buld,
Stagiaire Radar/ Leerling ROC van Twente, SCW.