Rode Kruis Hengelo

 

Al vanaf januari 2012 is het Rode Kruis Hengelo gevestigd aan de Oude Bornseweg 85-1

Rode Kruis Hengelo zat jarenlang op de hoek Beukweg/Troelstrastraat. Vandaar uit zijn we verhuisd naar de Aletta Jacobsstraat, bij het ziekenhuis. In 2005 zijn wij wederom verhuisd en wel naar het Lansinkveste. We hopen dat we nu voor een hele lange tijd hier mogen blijven zitten, want we zijn al dat verhuizen ook wel zat.

rode kruis kiekn2

En in dit gebouw en in deze buurt voelen wij ons al helemaal thuis. Maar we zouden graag meer contact willen met onze buurtbewoners, meer bekendheid geven aan het Rode Kruis Hengelo.


Collectanten

In de week van 24 t/m 30 juni is er weer de collecte van het Rode Kruis Hengelo. De opbrengst van de collecte wordt lokaal besteed, dus komt deze direct ten goede aan activiteiten in Hengelo ! Wij zijn derhalve dringend op zoek naar mensen die zich hiervoor willen inzetten ! Wilt u ons voor enkele uurtjes in de collecteweek helpen ?? Dit mag natuurlijk ook samen met een vriend, vriendin of buurvrouw .


Vrijwilligers

Het Rode Kruis telt een groot aantal vrijwilligers, maar we kunnen zeker nog wel vrijwilligers gebruiken. Zo hebben we een ontspanningsmiddag in het wijkcentrum Hengelose Es, ontspanningsavond bij Humanitas, spelletjesmiddag, maar ook inzetten als EHBO’er op kermis, Military etc.

Cursisten

Graag zouden wij een cursus AED of 1e hulp willen aanbieden. Een cursus 1e hulp bestaat uit 10 avonden. Er is geen examen (handig voor mensen met examenvrees). Je docent beoordeelt of jij je diploma zal ontvangen.

Heb je interesse voor één van bovengenoemde activiteit en wil je meer informatie of je aanmelden ? Dat kan via het kantoor van het Rode Kruis Hengelo, Oude Bornseweg 85-1 Tel: 074-2918840 (op maandag, dinsdag en donderdag tussen 09.00-14.00 uur) of via email Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.