Ponystal 't Geerdink gered, maar afgeslankt

 donderdag 10 mei 2012 van internet Tubantia Hengelo

Ponystal Geerdink gered denise
                                                                         Foto Lars Smook


HENGELO - Ponystal ’t Geerdink lijkt gered, maar moet waarschijnlijk afslanken. De wethouders Mariska ten Heuw en Erik Lievers hebben met het bestuur van de organisatie overeenstemming bereikt hoe ’t Geerdink verder kan, zij het met minder geld. Voor B en W staat daarbij voorop dat met name de ponystal behouden dient te blijven voor de stad. Daarnaast wordt geprobeerd om ook het werkervaringsproject en het zakgeldproject op een of andere wijze voort te laten bestaan.

De ponystal krijgt in elk geval voldoende geld om tot en met december haar werkzaamheden voort te zetten. Dat geeft gemeente en bestuur ruim een half jaar de tijd om de nieuwe toekomstvisie uit te werken en het bijbehorende financiële plaatje in te kleuren. In december moet een plan klaar liggen dat aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.

Vrijwilligers van ’t Geerdink kwamen woensdagavond massaal naar het stadhuis om een grote stapel handtekeningen te overhandigen aan wethouder Ten Heuw. Op Koninginnedag zijn ruim veertig medewerkers de stad ingegaan en verzamelden 2500 handtekeningen om de bezuinigingen op de ponystal terug te draaien. Op internet werd door nog eens 690 mensen getekend voor behoud van de stal. Ondanks de bereikte overeenstemming tussen bestuur en wethouders, overhandigde Kim Schurink voor de zekerheid toch het dikke pak papier.