weusthag-logo


Het Weusthag krijgt nieuwe wandelpaden, meer zitbanken en natuurlijke loop van beken


Gedeputeerde Boerman geeft startschot project ‘Infrastructuur Weusthag’

Wanneer een park de naam ‘park van verbinding’ draagt, schept dit verwachtingen. In Het Weusthag wordt nu gestart met het letterlijk leggen van verbindingen. Dit wordt onder andere gedaan door de aanleg en verbinden van wandelpaden. Gedeputeerde Bert Boerman geeft vandaag, 25 april, het startschot voor het gehele project ‘Infrastructuur Weusthag’. Dit project bevat verder het herstellen van de natuurlijke beekloop, aanleg van bruggen, het plaatsen van meer zitbanken en het realiseren van picknickplaatsen. De gedeputeerde wordt door wethouder Janneke Oude Alink ontvangen en rondgeleid in Het Weusthag.

Weusthag s 1 koets
WeusthagDag 2011

“In het kader van Investeren met Gemeenten kunnen wij, in samenwerking met de provincie, de infrastructuur van Het Weusthag aanpakken”, aldus wethouder Janneke Oude Alink. “We hebben daarom de heer Boerman uitgenodigd om het startschot uit te voeren door middel van de onthulling van een bouwbord. Door dit bord kan iedereen zien wat we in het park gaan aanpakken om het park nog toegankelijker en aantrekkelijker te maken. Het project ‘Infrastructuur Weusthag’ draagt bij aan recreatieve mogelijkheden zodat nog meer inwoners nog beter kunnen genieten van het mooie park.”


Startschot

Het project wordt vandaag om 14.30 uur officieel gestart door gedeputeerde Bert Boerman in het Weusthagbos. De gedeputeerde wordt vanmiddag ontvangen bij ‘De Houtmaat’ en geïnformeerd over de ontwikkeling van Het Weusthag. Na de starthandeling wordt het bezoek van de gedeputeerde afgesloten met een korte wandeling door het Weusthagbos.


Het Weusthag

Het Weusthag is een Park van Verbinding. Centraal in Hengelo ligt het park op een A1-locatie waar natuur, cultuur, educatie en sport centraal staan. Het park ademt op alle fronten ‘verbinding’ uit. Fysiek vanwege de A1, de stadsrand en de aanleg van bijvoorbeeld allerlei wandel-, sport-, en kunstroutes. Maar ook verbinding via mensen. Cultuurliefhebbers, sportfreaks en natuurvrienden. Iedereen is welkom en kan genieten van Het Weusthag. Het Park van Verbinding biedt voor iedereen mogelijkheden.