BeschermEngeltje1v s


Beschermengeltjes tegen pesten

BeschermEngeltjesWendy s
Mijn naam is Wendy Droog. In 2007 ben ik gestart met mijn hobby; het maken van sieraden. Ik ben begonnen met eerst alleen kettingen en armbanden, later heb ik dit uitgebreid naar Boekenleggers, Sleutelhangers en Broches/Spelden. Tevens geef ik Workshops Sieraden maken bij Workshop Boerderij Kampboer te Saasveld.


Het afgelopen jaar staat het onderwerp Pesten steeds meer centraal. Pesten is helaas van alle tijden, maar ik ben dit jaar wakker geschud door meerdere zelfmoorden van kinderen die werden gepest. Ik dacht; in wat voor een wereld leven wij? Hoe kunnen wij dit elkaar aandoen?

BeschermEngeltje2v sIk kan de wereld niet verbeteren, maar ik kan wel aandacht besteden aan het onderwerp Pesten. Ik heb lang nagedacht wat voor een verschil ik hierin kan maken en kwam op het idee om Beschermengeltjes van glaskralen te maken om aan iedereen te laten zien dat ik NEE tegen pesten zeg. De beschermengeltjes geven hopenlijk steun aan diegene die het nodig hebben. Ik verkoop deze voor € 2,50 per stuk. Van dat bedrag wilde ik € 0,50 doneren aan een goed doel, maar welk goed doel? Ik heb contact gezocht met DeGeweldigeSchool. Sandy Kardolus wil met 'De Geweldige School' geweld en pesten op scholen uitbannen. 'Schelden, vernielen, beroven, iemand in elkaar slaan. We kijken er niet meer van op. Het wordt normaal gevonden. Maar geweld en pesten zijn niet normaal. Nooit.’ Daarom startte Sandy ,samen met gastdocent Carel Andre, begin dit jaar De Geweldige School, waarmee ze een eind wil maken aan pesterijen en geweld op scholen, zowel in het basis-, speciaal als het voortgezet onderwijs.

Doelen
BeschermEngeltje3v sIk wilde graag 2 goede doelen steunen en dacht toen aan de Kindertelefoon. Wat doet de Kindertelefoon? De Kindertelefoon is een organisatie met een grote groep vrijwilligers die het belangrijk vinden dat er een plek is waar kinderen en jongeren in vertrouwen kunnen praten over een probleem en waar zij hulp, advies en informatie kunnen krijgen. De vrijwilligers werken op verschillende plaatsen in Nederland vanachter de telefoon of chat.

Steun
Zowel DeGeweldigeSchool als de Vrienden van de Kindertelefoon steunen mijn inzet om aandacht te vragen over het onderwerp Pesten door de verkoop van Lime-groene Beschermengeltjes, de Zeg Nee Tegen Pesten - engeltjes.

Doe mee
Zegt u, samen met Wendies-creatief, ook Nee tegen pesten? Draag dan een Beschermengel en steun tegelijkertijd DeGeweldigeSchool en de Kindertelefoon.

Kijk op www.wendies-creatief.nl voor meer informatie over deze Zeg Nee Tegen Pesten - engeltjes!

BeschermEngeltjes s