Welbions


Bedankje voor een zeer actieve bewoner!

Bedankje Gerard s
Wat zou het Kulturhuske zijn zonder Sonja en Gerard Engbers?

Marjan denk dat het een dooie boel zou zijn. Iedereen in de wijk kent Gerard Engbers of heeft hem op zijn minst in de wijk zien lopen terwijl hij een blad rondbrengt. Hij komt overal, kent iedereen en wil als geen ander dat het goed gaat met de wijk. De laatste acties van Gerard en zijn vrouw Sonja zijn gericht op koken in het Kulturhuske. Het Kulturhuske is een sloopwoning gevestigd aan de J. Jongkindstraat 35 in de Hengelose Es. Bewoners kunnen activiteiten ontwikkelen van, voor en door bewoners. Zo wordt er geschilderd, een koran leesmiddag gehouden, kinderen in herstructurering uitgevoerd en wekelijks wordt er door een bewoner gekookt voor een 15-tal bewoners.Kookmiddagen

Op initiatief van Gerard worden er nu kookmiddagen gehouden met kinderen van de Kuiperschool. Daarna is de Hunnenborgschool en vervolgens de Plechelmusschool aan de beurt. Op deze manier worden volwassenen en kinderen betrokken bij het buurtgebeuren. En dát er sprake is van een buurtgebeuren, dat moge duidelijk zijn!

Nieuwe kans
Veel woningen in de hofjes zijn dichtgetimmerd in verband met asbest, andere woningen komen binnenkort leeg doordat bewoners gaan verhuizen. 2014 is het jaar dat de woningen gesloopt worden. In de directe omgeving is het sloopproces al gestart. Dat bewoners elkaar tot steun kunnen zijn blijkt wel uit de ervaringsgesprekken tijdens de bijeenkomsten. Voor de één is deze gedwongen verhuizing traumatisch, voor de ander is het een nieuwe kans. Ingrijpend is het voor allen. Des te blijer zijn we met dit soort bewonersactiviteiten. Dat biedt steun en betrokkenheid.

Marjan zegt: DANK VOOR JULLIE INZET!!!!!!