NieuweNoaber met ondertitel logo


Nieuwe Noaber

Deze keer met Sjieuwke Emmens

Alweer 6 jaar wonen Sjieuwke en haar man in Hengelo. Daarvoor woonden zij in het westen van Nederland, vlak bij zee. Een totaal andere omgeving. Sjieuwke is Nieuwe Noaber omdat zij een oogje in het zeil houdt bij een oudere mevrouw die wat verderop in de buurt woont.

Voor het gemak noemen wij haar buurvrouw. Zij wil liever niet met naam en foto in de krant en dat begrijpen wij best.

“Toen wij hier pas woonden liep buurvrouw altijd een rondje door de buurt en wanneer ik dan in de tuin bezig was kwam zij een praatje maken en af en toe dronk zij hier een kopje koffie.” Vertelt Sjieuwke. “Vanaf het moment dat de dochter van buurvrouw overleed hebben wij meer contact en ben ik ook meer bij haar thuis. En sinds zij minder mobiel is gaan wij bijvoorbeeld samen naar de kapper en doe ik wat boodschappen. Zij durft de drukke straat niet meer alleen over te steken. Buurvrouw heeft nu inmiddels een rollator en van de thuiszorg een alarmknop aan een ketting zodat ze hulp kan vragen als zij valt. Dat is een hele geruststelling.”

Buurvrouw wordt prima verzorgd en Sjieuwke houdt haar nu van een afstandje in de gaten. “Ik doe dit met liefde. Je krijgt er heel veel voor terug.”

Kijk voor meer informatie op www.nieuwenoaber.nl en op de prikborden bij wijkcentra en ontmoetingsruimten.

NieuweNoaber 4 Sjieuwke Emmens s

Tekst en foto: Arjan Littooij     


SWOH logo