mr. Floor Boomkamp
Een auto-ongeval... en dan?
(Deel 10 van de serie “Letselschade uit de praktijk")
De meeste mensen kunnen zich er gelukkig niets bij voorstellen. Een leven dat na een verkeersongeval van de ene op de andere dag volledig op zijn kop komt te staan. Toch overkwam dit Johan Wittenburg.
Wat er gebeurde
Johan* reed met zijn auto over de snelweg A1 naar zijn werk. Voor hem zag hij plotseling een file. Reden waarom hij afremde. De persoon die achter hem reed, anticipeerde hier echter niet op. Johan zag de auto in zijn achteruitkijkspiegel snel dichterbij komen. Vlak daarna volgde er een geweldige klap. Johan bleek van achteren te zijn aangereden.
Johan voelde direct een stekende pijn in zijn nek. Tevens werd hij misselijk en duizelig. Hevig geschrokken kwam hij zelf uit zijn auto. Omdat zelf verder rijden niet meer ging, werden de nooddiensten gewaarschuwd. Een ambulance bracht hem naar de ZGT in Hengelo, waar hij uitgebreid onderzocht werd. Op de foto’s van zijn nek werden geen breuken gezien. Johan had een nekkneuzing opgelopen en hij moest het een tijdje rustig aan doen.
Aansprakelijkheid bij een aanrijding
Wanneer iemand letsel oploopt door een achterop aanrijding, is de WAM-verzekeraar van de achterop gereden auto in beginsel aansprakelijk voor de (letsel)schade van het slachtoffer.
De claim van Johan
Johan wendde zich tot ons kantoor met de vraag of hij zijn schade zou kunnen verhalen. Daarop heb ik Johan thuis een bezoek gebracht. Dit ter inventarisatie van zijn schade. Vervolgens is de verzekeraar aansprakelijkheid gesteld, waarna aansprakelijkheid werd erkend en direct een eerste voorschot van € 1.000,00 naar Johan werd overgemaakt.
Welke schade van Johan werd vergoed
Gelukkig herstelde Johan na het ongeval voorspoedig en had hij 4 maanden later nergens last meer van. Samen met hem heb ik toen opnieuw geïnventariseerd welke schadeposten voor vergoeding in aanmerking kwamen. Het bleek uiteindelijk te gaan om de volgende schadeposten: zijn jas en shirt welke op de spoedeisende hulp waren verknipt, eigen risico van de zorgverzekeraar, extra reiskosten voor bezoeken aan de specialist, mantelzorg door zijn gezin bij de huishoudelijke taken die hij zelf normaliter altijd deed, hulp van vrienden en bekenden bij het brengen en halen naar diverse afspraken en smartengeld. In totaal een schade van € 4.025,00. Dit bedrag werd met succes op de aansprakelijke verzekeraar verhaald, waarna het dossier van Johan kon worden gesloten.
Hoe het zit met de kosten voor het inschakelen van een gespecialiseerde letselschadejurist?
De aansprakelijke verzekeraar is op grond van art. 6:96 BW verplicht om de redelijke kosten van rechtsbijstand, naast alle overige schade, te vergoeden. Daardoor heeft onze juridische hulp Johan zelf dus niets gekost!
* Omwille van de privacy is de naam van cliënt gefingeerd.
mr. Floor Boomkamp is register-expert personenschade bij Boomkamp & Zwarts Letselschade. Zij woont in ’t Wilbert. Wilt u graag weten of u recht heeft op schadevergoeding? Bel dan geheel vrijblijvend naar 0570-511 120 of 06- 231 640 91 of mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. voor gratis betrouwbare rechtshulp. Ook voor een second opinion van uw zaak.