Stoffeerderij / kledingverstelatelier De Molen

In de zaak staan verschillende stoelen en banken en er liggen overal stalen van diverse stoffen en leer. Hier ontmoet ik Zari en haar man Mahmoed. Zari vertelt dat haar man al 40 jaar meubelstoffeerder is. In Iran had hij 20 jaar een eigen zaak.

Zari kwam als eerste in 1994 met haar dochter naar Nederland en Mahmoed volgde later met hun zoon. Het relaas van het leven dat ze achter zich lieten is nogal indrukwekkend. Ondanks alles wat hen is overkomen, is hun optimisme en doorzettingsver-mogen bewonderenswaardig. Zij werkt al 15 jaar bij een atelier voor drie dagen in de week als coupeuse. Mahmoed is een echte vakman in hart en nieren. Eerst heeft hij drie jaar in Hengelo als stoffeerder gewerkt en daarna 12 jaar in Oldenzaal bij een gerenommeerde meubelfabriek. Tijdens deze fulltime baan is Mahmoed in 2012 al voor twee dagen in de week voor zichzelf begonnen op de huidige locatie. Binnen afzienbare tijd is de winkel de hele week geopend.

DeMolen P1000917 DeMolen P1010099

Mahmoed is ook gespecialiseerd als meubelontwerper en meubelmaker. Voor het restaureren van een stoel of antieke kast kunt u altijd bij hem terecht. Zari beheert het kleding verstelatelier dat zich in hetzelfde pand bevindt. Zij verstaat haar vak, ook in o.a. het ontwerpen en maken van bruidskleding. U bent van harte welkom om kennis te maken in het atelier en de werkplaats. Graag tot ziens.

Voorlopig geopend op vrijdag en zaterdag van 9.00 – 18.00 uur.
Achterhoekse Molenweg 146, 7556 GR Hengelo tel. 074-7501957

stoffeerderij