Helpende Handen logo


Helpende Handen Hengelo


Hoe is Helpende Handen Hengelo ontstaan?

Het Wijkleerbedrijf Helpende Handen Hengelo is het resultaat van een samenwerking van Carintreggeland, Olcea, Calibris, SWB Midden Twente / Fitis, Gemeente Hengelo en het ROC van Twente.

Voor het ROC van Twente is het de laatste jaren steeds moeilijker om voldoende stageplaatsen te vinden voor zorg- en welzijnstudenten op niveau 1 en 2. Dit verhoogt het risico van voortijdige schooluitval. Het Wijkleerbedrijf biedt extra stageplaatsen voor zorg- en welzijnstudenten op niveau 1 en 2 en verhoogt de kans op een diploma.
Daarnaast is de SWB Midden Twente bezig om zich ook in de sectoren Zorg en Welzijn te oriƫnteren. Het Wijkleerbedrijf biedt aan deze doelgroep de mogelijkheid om te leren werken in de genoemde sectoren en waar mogelijk kunnen zij uitstromen naar werk in deze sectoren.

Vanaf januari 2011 zijn we met de bovengenoemde partijen de mogelijkheden gaan verkennen. We zijn uiteindelijk aan de slag gegaan om het Wijkleerbedrijf Helpende Handen Hengelo vorm te geven en dat is nu gelukt!

Het Wijkleerbedrijf Helpende Handen Hengelo ondersteunt bewoners en organisaties in Hengelo door de inzet van stagiaires BOL en BBL bij hulp- en ondersteuningsvragen.
Dit doen we met een groep van totaal 24 studenten. Zij zijn samen met de coƶrdinator, praktijkopleiders en docenten verantwoordelijk voor het wijkleerbedrijf. Dit team zal gedurende 5 dagen per week ondersteuning gaan bieden bij allerlei zorgvragen.

Op termijn, vanaf 1 januari 2013, zal het Wijkleerbedrijf Helpende Handen Hengelo een structureel onderdeel van de ondersteuningsstructuur zorg- en welzijn in Hengelo zijn.

Voor meer informatie kunt u onze site bezoeken www.helpendehandenhengelo.nl of bellen naar 074-2458298